Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.

Județul Constanța

Atracții și obiective turistice in județul Constanta.

Județul Constanța este cel mai urbanizat județ din România

Județul Constanța se află situat în extremitatea sud estică a României, mai exact în regiunea Dobrogea. Acest județ este cel mai urbanizat județ din țara noastră, aflându-se pe locul 5 în topul județelor contribuitoare la PIB-ul României găzduind litoralul Mării Negre. În județul Constanța, principalele municipii sunt orașul Constanța şi Mangalia, iar centrele turistice alături de acestea sunt: Costinești, Jupiter, Venus, Saturn, Cap Aurora, Vama Veche, Mamaia, Eforie Nord şi Sud, fiind principale zone litorale. Acesta cuprinde cea mai reprezentativă bază turistică din România, oferind o gamă variată de activităţi turistice.

Județul Constanta deține un potențial turistic complex

Deși cunoscut ca fiind gazda litoralului, acesta fiind vedeta în sezonul estival, când numărul de turiști se triplează, județul Constanța are un potențial turistic complex, extrem de larg. Orice vizită în această zonă ar trebui exploatată prin descoperirea numeroaselor atracții și obiective turistice.

Cele mai interesante atracţii și obiective turistice în județul Constanța

În afară de litoralul românesc pe care îl cunoaștem aproape toți, poate nu știați care sunt cele mai minunate și interesante atracții și obiective turistice cu care locuitorii acestor zone se pot mândri:

Litoralul Mării Negre

Este bine de știut că litoralul mării este cel mai important obiectiv turistic nu doar din județul Constanța cât şi din întreaga ţară. Turul stațiunilor în perioada estivală este plăcerea oricărui turist însetat de relaxare şi distracție. Răsăritul soarelui şi apusul nu pot fi ratate indiferent de zi sau anotimp.

Peste 1,1 milioane de vizitatori anual în stațiunile de la Marea Neagră. Sursă foto youtube.com. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Epava Evangelia din Costinești

Un alt obiectiv al litoralului în afara plajelor de nisip fin şi fierbinte care merită văzut este Epava Evangelia din Costinești, o navă scufundată în anul 1968. 
Cunoscută mai mult ca “epava de la Costinești”, nava Evangelia [fn. Evanghelia] a aparținut flotei celebrului armator grec Aristotel Socrates Onassis. Chiar în anul în care Onassis a cerut-o în căsătorie pe frumoasa Jacqueline Kennedy soția fostului președinte american John F. Kennedy, un ofițer de marină român i-a stricat grecului socotelile. Trebuia să fie o afacere pe cinste dar s-a dovedit un eșec neașteptat. În loc să se scufunde, Evangelia a fost salvată în ultimul moment de Mircea Ionescu, comandantul Grupului de Intervenții si Salvare Navală al portului Constanța. La 44 de ani de la naufragiu nava s-a rupt în două. Deoarece la data eșuării nava Evangelia se afla într-o stare foarte bună, epava acesteia a rezistat în bătaia valurilor timp de 44 de ani. Totuși, în noaptea de 20 spre 21 Decembrie 2012, în urma unei furtuni și a temperaturilor foarte scăzute, corpul navei a cedat iar castelul s-a prăbușit spre interior. Evenimentul nu a surprins, aceasta fiind în mod obișnuit soarta tuturor epavelor abandonate. Citește tot articolul: constanta.ro. 
Epava Evanghelia din Costinesti apus de soare
Apus de soare lângă Epava Evangelia din CostineștiSursă foto cazare.intorsura.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Orașul Constanța ⇗

Orașul de reședința este unul dintre cele mai populare orașe din acest județ, fiind de altfel şi unul dintre cele mai importante puncte economice din țara noastră. Cele mai vizitate obiective turistice din acest oraș sunt: Acvariul, Delfinariul, Cazinoul, farul Genovez, muzeele şi lăcașurile de cult. Constanța este un oraș frumos, având un standard de viaţă ridicat, care merită vizitat în orice sezon al anului.

Filmare aeriana a orașului Constanta

Cetatea Histria

Această cetate este atestată documentar ca fiind cea mai veche cetate din România. Ridicată de greci în anul 650 Î.e.n., astăzi adăpostește în apropiere un muzeu arheologic: Muzeul Cetății Histria unde pot fi văzute piese arheologice de origine greacă, bizantină şi romană descoperite în cercetări efectuate în zonă, dar şi vase ceramice, documente şi podoabe.

Filmare aeriana a cetății Histria

Biserica din Istria

În comuna Istria, alături de ruinele Cetății Histria, a fost construită o biserică unică. Este singura biserică ortodoxă construită în subteran. Această biserică a primit aprobarea de construire în acea vreme doar prin îndeplinirea unei condiții: această să nu fie mai înaltă ca moscheile musulmane construite în acea vreme. Astfel creștinii au construit în subteran cea mai mare parte din sfântul lăcaș.

Biserica Ingropata Istria obiective turistice.
 Lăcașul de cult e pe jumătate îngropatSursă foto i-tour.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Insula Ovidiu ⇗

Insula Ovidiu poartă numele poetului Publius Ovidius Naso, care pentru a putea crea și compune, obișnuia să se retragă în acest loc. Tot aici a fost și exilat marele poet de către împăratul Augustus în anul 8 d.Hr. Este un loc de recreere, accesul fiind posibil pe insulă doar pe calea apei cu barca. Călătoria până în acest loc este una minunată pe valurile apei. Aici se găsesc spații de cazare şi terase unde se poate servi masa. Este un loc ideal în fuga de agitație.

Insula Ovidiu, insula poetului Publius Ovidius Naso
Câtă liniște și frumusețe pe această insulă... Sublim! Sursă foto turistderomania.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Peștera Movile

Este o peșteră cu ecosistem unic, care nu depinde de prezența oxigenului pentru a condiționa existența şi viaţa microorganismelor din interior. Aici trăiesc 3 specii de scorpioni şi un miriapod veninos. Vizitarea în interior este permisă doar speologilor.

Peștera Movile o peșteră cu ecosistem unic
Peștera Movile miracolul din Romania. Asta e descoperirea care i-a uimit pe cercetători. Sursă foto stirilekanald.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Rezervația de dune marine de la Agigea

Aflată în comuna cu același nume Agigea, rezervația este o arie protejată fiind singurul habitat de dune marine de pe teritoriul litoralului românesc. Dunele au fost formate datorită nisipului adus de vânt din apropierea golfului marin. Dunele adăpostesc plante rare care sunt specifice ținuturilor nisipoase.

Rezervatia de dune marine de la Agigea
Rezervația de dune marine de la AgigeaSursă bunadimineata.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Techirghiol

Recunoscut pentru lacul care îi poartă numele, acest oraș a fost transformat într-o stațiune balneoclimaterică. Lacul, un liman fluvio-marin a devenit recunoscut în toată țara datorită nămolului care are proprietăți terapeutice.

Lacul Techirghiol si Statiunea Techirghiol, baile de namol.
Băile de nămol din Techirghiol. Sursăwww.wall-street.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Cheile Dobrogei

Cheile Dobrogei se regăsesc ca o zonă avifaunistică, aflată pe lista zonelor protejate de lege. Vegetația din această zonă asigură condiții prielnice de hrană şi cuibărire unor specii de păsări cum ar fi: uliu cu picioare scurte, gâsca cu piept roșu şi pescărușul albastru.

Foto, poze cu Cheile Dobrogei din județul Constanța
Cheile Dobrogei din județul Constanța. Sursă foto skytrip.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Monumentul Tropaeum Traiani ⇗

Localitatea Adamclisi găzduiește un vechi monument construit în anii 105-106, în cinstea împăratului Traian, spre a marca înfrângerea din 102 a dacilor. Acest monument face parte dintr-un ansamblu care conține şi Cetatea Tropaeum Traiani, o necropolă şi o bazilică.

Fote, poze cu Monumentul Tropaeum Traiani din Adamclisi, judetul Constanta
Tropaeum Traiani, Adamclisi, judeţul Constanţa. Sursă foto tititudorancea.com. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

👌 Cele mai bune oferte de cazare în județul Constanța pentru un sejur de 7 nopți 👇

Alături de partenerul nostru Booking.com, vă punem la dispoziție cele mai avantajoase oferte de cazare din județul Constanța. De la cele mai ieftine sau printre cele de lux, după buzunarul fiecăruia, încercați cu încredere ofertele de cazare pe care le oferim. Motorul nostru face căutări printre sutele de oferte în orice zonă doriți, apoi le prezintă cu poze,impresii și note de la vizitatori.

[ads-post]
Booking.com Redactor articol: Erdo Ana-Maria, verificat și publicat de Florin Stan (administrator blog), © Toate drepturile sunt rezervate autorilor.
Surse fotoro.wikipedia.org. Restul sunt menționate in subsolul imaginilor.
Surse video: YouTube - Claboo Media, Sablare Constanta. Mulțumim realizatorilor acestor superbe fotografii și videoclipuri. Respectăm drepturile de autor. Dacă doriți eliminarea acestora, vă rugăm să ne contactați aici sau citiți aici regulamentul pentru adăugarea linkului către autor. Vă mulțumim!

Județul Constanța are un potențial turistic complex, extrem de larg. Orice vizită în această zonă ar trebui exploatată prin descoperirea numeroaselor atracții și obiective turistice.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!




[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget