Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.

Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse

Foto Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse

Podul ce unește România cu Bulgaria

Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse este cel mai lung pod, construit din oțel şi care are rolul de a uni România cu Bulgaria, mai exact este legătura peste Dunăre dintre malul sudic românesc şi malul nordic bulgăresc, sau alternativ unirea orașelor Giurgiu cu Ruse. Podul are o lungime de 2, 8 km şi a fost construit în anul 1954. Podul este construit pe două nivele, unul feroviar şi unul rutier cu trotuar pentru pietoni şi două benzi de circulație. Proiectat de V. Andreev și Nikolai Nikolaevici Rudomazin, ambii arhitecți rusi construcția acestuia a durat 2 ani şi a fost realizată cu ajutorul a aproximativ 5000 de civili şi militari.

Fotografii cu Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse
Construcția acestui gigant pod a durat doar 2 ani. Sursă foto economica.net. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.
În urma acordului semnat între Republica Populară Română şi Republica Populară Bulgară pentru realizarea unui pod de legătură peste Dunăre, construcțiile au început prin amplasarea unui pod destinat traficului mixt la 1 km aval de Giurgiu şi 4 km aval de Ruse. Deși la prima vedere pare un pod doar de cale ferată şi acces rutier, acesta are posibilitatea de a permite trecerea vaselor mari prin posibilitatea unei deschideri centrale, care permite trecerea liberă până la o înălțime de 24 de metri.

În vederea realizării acestui pod de legătură au contribuit alături de România şi Bulgaria și Cehoslovacia, Polonia, Ungaria prin livrarea de tăblărie metalică, șină de cale ferată şi fier beton. Odată cu realizarea nivelului de cale ferată care traversează Podul Prieteniei au fost construite la ambele capete ale variantelor de acces, mai exact de fiecare parte a Dunării, două stații: Giurgiu Nord respectiv Ruse. Stațiile de oprire feroviară au mai mult un rol decorativ, distanțele prea mari de oraș reprezintă unul dintre micile inconveniente pentru a favoriza coborârea în unul dintre aceste puncte.

Photos Bridge of Friendship Giurgiu-Ruse
Sursă foto www.cluj.travel. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.
În gara Giurgiu Nord există o mică comoară, care merită vizitată şi anume două fresce nesemnate reprezentate în mentalitatea acelor timpuri a prieteniei româno-bulgară. Frescele au fost realizate de un fost ofițer de marină şi pictor, Dimitrie Știubei. Între anii 2015-2016 din partea română au fost efectuate lucrări de reamenajare şi reabilitare a accesului pe pod, acestea fiind primele lucrări de renovare a podului de la data construcției sale.

[ads-post]

Atracții și obiective turistice lângă Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse și împrejurimi

Distanța este calculată din Giurgiu, Bulevardul București pe o rază de aproximativ 50 de km. Vă rugăm citiți aici termenii și condițiile, manualul de utilizare al calculării și sincronizării distanțelor.

În Giurgiu:
În împrejurimi:
Booking.com Redactor articol: Erdo Ana-Maria, verificat și publicat de Florin Stan (administrator blog), © Toate drepturile sunt rezervate autorilor.
Surse foto: romanianresorts.ro, economica.net, cluj.travel.
Surse video: N/A. Mulțumim realizatorilor acestor superbe fotografii și videoclipuri. Respectăm drepturile de autor. Dacă doriți eliminarea acestora, vă rugăm să ne contactați aici sau citiți aici regulamentul pentru adăugarea linkului către autor. Vă mulțumim!

Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse este cel mai lung pod, construit din oțel şi are are rolul de a uni România cu Bulgaria; construcția acestuia a durat numai 2 ani.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!




[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget