Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.

Județul Giurgiu, obiective turistice

Fotografie județul Giurgiu
Județul Giurgiu este situat în partea sudică a României, în regiunea istorică Muntenia, în lunca Dunării, la o distanţă de 65 de km de capitala ţării. Acest județ cuprinde din punct de vedere administrativ municipiul Giurgiu, orașul Mihăilești, orașul Bolintin – Vale şi 51 de comune.

O frumoasă legendă atribuită numelui Giurgiu

Una dintre cele mai vechi legende ale locului susține că acest loc poartă numele de Giurgiu datorită unui fost cioban pe nume San Giorgio, care a eliberat un grup de oameni, care urmau să fie duși în Imperiul Otoman. După eliberare, aceștia au rămas pe aceste meleaguri, iar dintr-un loc de trecere au format un minunat târg, numit Giurgiu în cinstea eliberatorului lor.

O vizită în județul Giurgiu ar trebui să cuprindă şi minunatele obiective turistice cu care aceste se mândrește:

Podul Prieteniei

Podul Prieteniei face legătura de trecere între România şi Bulgaria şi invers, mai exact între orașele Giurgiu, de pe malul românesc al Dunării şi Ruse situat pe malul bulgăresc al fluviului. Podul a fost construit în anul 1954, oferindu-ne posibilitatea trecerii pe două nivele: unul de cale ferată şi celălalt pentru traficul rutier. Podul printr-o deschidere mobilă permite trecerea navelor înalte. Insula Mocanu, întinsă pe o suprafață de 5 km lungime și aproximativ 1,2 km lățime, aflată în apropierea acestui pod oferă posibilitatea de a face plajă şi de a practica pescuitul. Pe insulă se poate ajunge doar cu barca, iar călătoria durează doar câteva minute. Este un loc ideal de relaxare mai ales în zilele călduroase de vară.

Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse, Bridge of Friendship Giurgiu-Ruse
Sursă foto  www.romanianresorts.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Parcul Natural Comana

Parcul Natural Comana, „smaraldul din apropierea Capitalei” cum relatează în acest articol site-ul adevarul.ro, se întinde pe suprafața comunelor Comana, Colibași, Băneasa, Călugăreni, Gostinari, Mihai Bravu, Greaca şi Singureni, pe o suprafață de 25 de hectare, fiind o arie protejată din anul 2005. În acest sens au fost declarate arii protejate fauna şi plantele edemice specifice zonei. În acest loc pot fi găsiți popândăi, tritonul danubian, broaște țestoase şi multe păsări ca sticletele, lișița, țigănușul, barza neagră şi barza albă.

poze din Parcul Natural Comana, județul Giurgiu
Sursă foto www.vacantacumasina.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Turnul Ceasornicarului

Turnul Ceasornicarului este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din orașul Giurgiu. Este un monument din piatră construit în secolul al XVIII-lea, care măsoară o înălțime de 22 de metri. Acest turn a fost construit pentru a putea servi ca turn de observație în cazul unui atac, ulterior fiindu-i adăugat şi ceasornicul.

Turnul cu ceas sau Turnul Ceasornicarului din orașul Giurgiu
Sursă foto locuridinromania.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Rezervația Naturală Pădurea Manafu şi Rezervația Pădurea Teșila

Acestea două sunt rezervații de tip forestier, situate în apropierea Parcului Natural Comana, iar în luminișurile acestora în lunile mai - iunie pot fi admirați bujorii românești. Este ideal pentru turiștii care doresc relaxare, liniște și aer curat. Ceea ce este minunat este faptul ca în mijlocul naturii, în mijlocul acestor rezervații sunt sunt posibilități de cazare la preturi modice. Bineînțeles mai sunt și variante cum ar fi rulota personala, cortul sau sacul de dormit.

Cazare la Comana și legendara Deltă a Neajlovului
Sursă foto www.casacomana.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Casa Memorială Gelu Naum

În comuna Comana poate fi vizitată casa memorială a scriitorului suprarealist Gellu Naum. Acesta a fost obișnuit ca pentru a se putea scufunda în universul său creativ să se retragă în acestă locuință.
Casa se păstrează exact așa cum era pe vremea când marele poet își petrecea verile aici.

Casa Memorială Gelu Naum din Comana judetul Giurgiu
Sursă foto audiotravelguide.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

[ads-post]

Atracții și obiective turistice în județul Giurgiu

Booking.com
Redactor articol: Erdo Ana-Maria, verificat și publicat de Florin Stan (administrator blog), © Toate drepturile sunt rezervate autorilor. Informațiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odată cu trecerea timpului. Copierea articolelor este permisă în proporție de 60% cu link dofollow către sursa oficială, având pretenția de a fi anunțați despre locul unde este adăugat conținutul. Surse foto: sunt menționate în subsolul imaginilor. Surse video: YouTube: alex laur. Mulțumim realizatorilor acestor superbe fotografii și videoclipuri. Respectăm drepturile de autor. Dacă doriți eliminarea acestora, vă rugăm să ne contactați aici sau citiți aici regulamentul pentru adăugarea linkului către autor. Vă mulțumim!
[youtube src="LzUiW_TMEYQ"/ featured="1"]

Județul Giurgiu este situat în partea sudică a României, în regiunea istorică Muntenia, în lunca Dunării, la o distanţă de 65 de km de capitala ţării.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!




[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget