Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.

Județul Suceava

Județul Suceava, imagini, descriere si obiective turistice

Județul Suceava, scurtă descriere

Județul Suceava este al doilea județ ca mărime din România. Situat în partea nord - estică a ţării noastre, o mare parte a sa este constituită din sudul Bucovinei, un minunat ținut turistic foarte apreciat şi căutat. Județul Suceava este armonizat între două mari forme de relief: o regiune de podișuri şi o regiune montană, care oferă cele mai frumoase activităţi şi peisaje oricărui turist însetat de cunoaștere şi relaxare. Constituit într-o străveche vatră a civilizației, tradiției şi culturii românești, ținutul Suceava este impregnat de o frumoasă istorie care a avut o rol decisiv în dezvoltarea sa. Aici au fost înființate primele târguri, au fost ridicate primele capitale ale ținutului Moldova: Baia, Siret şi Suceava cât şi primele formațiuni politice prestatale.

Tradițiile şi obiceiurile din străbuni s-au păstrat nealterate, ani de-a rândul mai ales în zona Bucovinei, unde orice vizitator este surprins de o frumusețe deosebită a oricărui moment important atât din calendar: Crăciun, Paște, Hramurile Bisericilor cât şi din viaţa unui simplu muritor de rând: nuntă, botez, mormântare.

Tradiții, plugușorul in Bucovina, județul Suceava
Sursă foto  www.inbucovina.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Turismul în județul Suceava

Suceava este un județ care oferă practicarea mai multor forme de turism începând de la turismul montan favorizat de relieful al Carpaților Orientali, la turism balnear, turism religios prin cele 8 mănăstiri incluse în patrimoniul UNESCO, turism cultural; fiind deținătoarea unui patrimoniu etnofolcloric şi cultural istoric de mare valoare, turism de afaceri, turism gastronomic, turism rural şi agroturism având posibilitatea de a descoperi un alt mod de viaţă prin cazarea în casele locuitorilor, şi Ecoturism, ceea ce duce la o altă observare şi apreciere a naturii înconjurătoare.

harta turistica a judetului Suceava
Sursă foto  nest-tv.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Gastronomia specifică județului Suceava

Gastronomia specifică acestui ținut este un alt motiv de vizitare al locului. Aici orice cunoscător chiar şi expert în arta culinară își poate delecta simțurile cu tot ceea ce înseamnă mâncare bucovineană. Marile sărbători sunt mereu încununate cu delicatesuri a unor rețete tradiționale de familie transmise cu grijă urmașilor ca: sărmăluțe în cuib de smântână, borș de buret şi păstrăv în cetină de brad.

Sărmăluțe în cuib de smântână, borș de buret şi păstrăv în cetină de brad.
Surse foto  bucovinacazare.roretete.unica.robucovinacazare.rocasa-elvira.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorilor.

Câteva dintre cele mai importante obiective turistice din județul Suceava sunt:

Cetatea de Scaun a Sucevei

O puternică cetate de apărare a ținutului ridicată de Petru I Mușat. Cetatea de Scaun a Sucevei a cunoscut o frumoasă înflorire în epoca lui Ștefan cel Mare, care a reușit să transforme acest loc într-una dintre cele mai fortificate cetăți, ce nu a mai putut fi cucerită de puternicele atacuri care au avut loc asupra sa. Astăzi Cetatea de Scaun a Sucevei este locul unde orice turist însetat de cunoaștere poate admira imaginea de curte domnească.

Foto Cetatea de Scaun a Sucevei
Sursă foto  muzeulbucovinei.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Munții Rarău

Munții Rarău sunt acea formațiune muntoasă care pot impresiona orice privire prin formele sale variate de relief. Aici într-o oază de liniște cu miros de legendă şi poveste pot fi descoperite: Pietrele Doamnei, Piatra Buhei şi Piatra Șoimului.

Foto Masivul muntos Rarău din Bucovina
Sursă foto  www.bucovinacazare.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Vatra Dornei 

Vatra Dornei este una dintre cele mai renumite stațiuni turistice pentru beneficiile apelor termale şi pentru practicarea în sezonul rece a sporturilor de iarnă. Deși este recunoscută pentru aceste două activităţi, la Vatra Dornei mai aveți posibilitatea de a da mâna cu o vedere de ansamblu a tot ceea ce înseamnă creație populară şi natură vizitând Muzeul Etnografic şi Muzeul de Științe ale Naturii și Cinegetică.

Fotografie Vatra Dornei aerian
Sursă foto www.visitvatradornei.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Muzeul de Artă al Lemnului

În Câmpulung Moldovenesc pot fi admirate cele mai interesante piese din lemn. Alături de acest muzeu merită vizitat şi Muzeul Lingurilor de Lemn, un loc unde se găsesc peste 6000 de linguri de lemn.

Foto din Muzeul Lingurilor de Lemn, Câmpulung Moldovenesc
Sursă foto www.romanianturism.com. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Muzeul Național al Ouălor Încondeiate din Ciocănești

Este singurul muzeu din întreaga ţară unde sunt expuse ouă încondeiate de mari măieștrii şi artiști români.

Muzeul Național al Ouălor Încondeiate din Ciocănești județul Suceava Bucovina
Sursă foto www.descoperalocuri.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Mănăstirea Putna

Situată în nordul Bucovinei, Mănăstirea Putna, un ideal loc de pelerinaj dezvăluie din cele mai îndepărtate timpuri învățăturile istorice ale lui Ștefan cel Mare până la cele mai frumoase lecții de ortodoxie.

Mănăstirea Putna, județul Suceava, Bucovina
Sursă foto ro.wikipedia.org. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

[ads-post]

Alte atracții și obiective turistice în județul Suceava, Bucovina:

Mănăstiri și locuri religioase
Obiective turistice diverse:
Booking.com Redactor articol: Erdo Ana-Maria, verificat și publicat de Florin Stan (administrator blog), © Toate drepturile sunt rezervate.
Surse foto: Sunt menționate în subsolul imaginilor.
Surse video: Apropo.TV
Mulțumim realizatorilor acestor superbe fotografii și videoclipuri.
Respectăm drepturile de autor. Dacă doriți eliminarea acestora, vă rugăm să ne contactați aici sau citiți aici regulamentul pentru adăugarea linkului către autor. Vă mulțumim!
[youtube src="VPLwalW73ks"/ featured="1"]

Județul Suceava este armonizat între două mari forme de relief: o regiune de podișuri şi o regiune montană, care oferă cele mai frumoase activităţi şi peisaje oricărui turist însetat de cunoaștere şi relaxare.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!




[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget