Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.

Biserica de sub lac de la Beliș

Biserica de sub lac din Beliș, județul Cluj

Unde se află Biserica de sub lac?

În județul Cluj, mai exact în inima Transilvaniei la Beliș, pe drumul județean DJ101 se află lăcașul sfânt înghițit de ape şi cunoscut sub numele de Biserica de sub lacAcest obiectiv turistic se lasă văzut în perioadele de vară, când puterea toridă a soarelui duce la scăderea simțitoare a lacului de acumulare Beliș – Fântânele.

Unde se află Biserica de sub lac de la Belis
Biserica Urmanczy din satul Beliș. Sursă foto Pensiunea Colț De Rai. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Biserica de sub lac, scurtă descriere

Biserica romano-catolică a fost construită la începutul secolului al XX-lea, iar pentru construcția ei şi pentru a fi vizibilă din orice punct al localității şi a fi cât mai aproape de cer, a fost ales cel mai înalt loc existent în acel moment în vatra satului.

Ani la rândul şi pentru multe generații acest lăcaș a fost loc de rugăciuni, până în momentul în care zvonul unei mari viituri, care avea să se abată asupra localității, a dus la mutarea localității Giurcuța de Sus şi a satului Beliș pe culmile dealurilor din împrejurimi şi amenajarea unui lac de acumulare pe Someșul Cald.

Poze din satul Beliș până în inundație.
Beliş înainte de inundații. Sursă foto Pensiunea Vis Alpin. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Biserica de sub lac, rămâne veșnic "în picioare"

Deși au trecut aproape patru decenii de la inundarea vechiului sat, în care a rămas doar acest lăcaș de rugăciune, acesta se încăpățânează împotriva puterii apei şi rămâne în picioare, oferindu-le vizitatorilor o priveliște impresionantă a turnului, care încă tinde spre înaltul cerului.

Plimbare cu barca deasupra bisericii inundate de la Beliș.
Plimbare cu barca deasupra bisericii inundate de la Beliș. Sursă foto Septimiu Bizo. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Atracții și obiective turistice în comuna Beliș și împrejurimi

Distanța este calculată din punctul 0, DN1R din comuna Beliș pe o rază de aproximativ 60 de km. Distanțele sunt sincronizate în ordinea kilometrilor, totuși nu în obiectivelor. Vă rugăm citiți aici termenii și condițiile, manualul de utilizare al calculării și sincronizării distanțelor.

Mănăstiri și lăcașuri sfinte

Traseele turistice din zona Fântânele-Beliș

Marcaje ale traseelor turistice din zona Fantanele - BelisStațiunea Beliș-Fântânele - Cariera de granit - Stațiunea Beliș-Fântânele
-Lungime - 2,5 km
-Durata - 1 oră
-Marcajul - punct galben
Staţiunea Beliș -Fântânele - Barajul Fântânele - Copcea Ski Resort – Poiana Marchiş - Dealul Copcea - Staţiunea Beliș-Fântânele
-Lungimea - 8 km
-Durata - 3ore
-Marcajul - punct roșu
Staţiunea Beliș-Fântânele - Barajul Fântânele - Copcea Ski Resort - Valea Neagră - Mănăstirea Râşca Transilavană - Staţiunea  Beliș-Fântânele
-Durata - 5 ore
-Marcajul - punct roşu
Stațiunea Beliș -Fântânele - Barajul Fântânele - Casa Pisicii - Monumentul-Crucea lui Avram Iancu
-Lungimea - 6 km
-Durata - 2 ore
-Marcajul - punct albastru.  sursă și alte marcaje, site oficial: cniptcluj.ro.

[ads-post]

Oferte de cazare în Beliș pentru un sejur de 2 nopți

Doriți să faceți un pelerinaj la Biserica de sub lac de la Beliș?
Alături de partenerul nostru Booking.com, vă punem la dispoziție cele mai avantajoase oferte de cazare din zonă pentru un sejur de 2 nopți. De la cele mai ieftine sau printre cele de lux, după buzunarul fiecăruia, încercați cu încredere ofertele de cazare pe care le oferim. Motorul nostru face căutări printre sutele de oferte în orice zonă căutată, apoi le prezentăm cu poze, impresii și note de la vizitatori. 
Booking.com Redactor articol: Erdo Ana-Maria, verificat și publicat de Florin Stan (administrator blog), © Toate drepturile sunt rezervate autorilor.
Surse foto: Pensiunea Colț De Rai, Pensiunea Vis Alpin, Septimiu Bizo. Linkurile sunt evidențiate explicit sub imagini.
Surse video: YouTube - Szabo Mihaly. Mulțumim realizatorilor acestor superbe fotografii și videoclipuri. Respectăm drepturile de autor. Dacă doriți eliminarea acestora, vă rugăm să ne contactați aici sau citiți aici regulamentul pentru adăugarea linkului către autor. Vă mulțumim!
[youtube src="GZR1qwRo96Q"/ featured="1"]

Biserica de sub lac de la Beliș se lasă descoperită în perioadele de vară, când puterea toridă a soarelui duce la scăderea simțitoare a lacului de acumulare Beliș – Fântânele.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!




[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget