Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.

Mamaia, descriere și informații turistice

Plaja si statiunea Mamaia, municipiul Constanta

Mamaia, scurtă descriere

Mamaia este o localitate situată în nordul municipiului Constanța şi una dintre cele mai căutate stațiuni de vară de pe litoralul românesc. Dezvoltată inițial dintr-un sătuc dobrogean populat de pescari greci şi lipoveni, de oieri români şi crescători de cai tătari, cu timpul a devenit una dintre cele mai căutate stațiuni estivale denumită „Perla litoralului românesc”.

În anul 1906, apar primele cabine de lemn, construite în scop turistic pe fâșia de uscat dintre lacul Siutghiol şi mare. În scurt timp a devenit un loc liniștit, de relaxare atât pentru Casa Regală cât şi pentru elita vremurilor transformându-se dintr-o locație de băi de mare într-o mică stațiune.

Cum arata litoralul romanesc acum 100 de ani.
Cum arăta litoralul românesc acum 100 de ani. Sursă foto, articol economica.net. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.
Perioada de înflorire este cunoscută în perioada interbelică, bucurându-se de o recunoaștere internațională, moment care duce la apariția primelor construcții importante: reședința de vara a Casei Regale, cazinoul şi prima unitate de cazare. În perioada comunistă cunoaște o perioadă de ascensiune prin crearea unui adevărat paradis turistic.

Mamaia este deținătoarea celei mai mari plaje a litoralului românesc

Mamaia deține una dintre cele mai frumoase plaje din Europa. Întinsă pe o distanţă de aproximativ 10 km face legătura între Constanța şi Năvodari. Plaja este acoperită cu un nisip fin şi amenajată cu șezlonguri şi umbrele, Beach-baruri şi terase. Principalele atracţii sunt: „Satul de vacanţă” ce găzduiește un număr de peste 31 de restaurante tradiționale, „Aqua Magic” un modern parc acvatic, „Lacul Siutghiol” şi telegondola, unul dintre cele mai moderne teleferice.

Filmare parcul acvatic Aqua Magic, Mamaia

Turiștii se pot bucura nu doar de zile de plaja însorite şi apa răcoritoare a mării ci și de: salturi cu parașuta, plimbări cu skijet, hidrobicicletă, plimbări pe faleze, spectacole în aer liber şi petreceri unice.

Unde mâncăm în Mamaia?

Posibilitatea de a lua masa, întrece așteptările oricărui gurmand cu preparate tradiționale, franțuzești, libaneze, turcești şi grecești, prin terase numeroase înșirate pe faleză până la cele mai pretențioase restaurante.
Terasa Casa Romaneasca, Mamaia langa Satul de vacanta
Restaurant Terasa Casa Românească. Sursă foto allturism.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Atracții și obiective turistice în Mamaia și împrejurimi

Distanța este calculată din punctul 0, Mamaia, Constanța 900001, 44.262460, 28.618751 pe o rază de aproximativ 15 de km. Vă rugăm citiți aici termenii și condițiile, manualul de utilizare al calculării și sincronizării distanțelor.
Delfinariu de la Constanta, Romania
Delfinariu Constanța. Sursă foto romanianresorts.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Discoteci, cluburi și viață de noapte în Mamaia

Bineînțeles când vorbim de litoral ne gândim și la viața de noapte: discoteci, cluburi și petreceri în aer liber. Pentru tineri, vârsta a doua sau chiar vârsta a treia pentru că toți ne dorim un pic de distracție, în Mamaia găsim o sumedenie de locuri unde ne putem petrece timpul noaptea. Pe timp de sezon estival sunt organizate o mulțime concerte în majoritatea locațiilor cu artiști cunoscuți astfel încât oferta să fie cât mai diversificată. Totuși datorită faptului că ele apar apoi dispar de la an la an, vă prezentăm câteva din cele mai cunoscute.
Filmare Bambo Club Mamaia 2017

Oferte de cazare in stațiunea Mamaia pentru un sejur de 7 nopți

Oferta de cazare foarte variată, pune la dispoziție sute de unități de cazare, camere de confort diferit, întrunind standarde de 2 şi până la 5 stele. Pentru a reuși să îndeplinească aceste condiții majoritatea unităților de cazare sunt recent renovate.

[ads-post]
Experimentați servicii de talie internațională la Arena Regia Hotel & Spa - Marina Regia Residence (hotel de 5 stele)
[pgallery] [img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8ERO6m1M7OfaoUueQlhLqRQwL90_EaXv0DdG9F55X2p3TlJ4uSAor-GPYuClNuacVm3YFsWJKZhNO61GKaShj1h5vkRbep6DFZh4W35EVHeYvlgdx7U9wkklPDaq-sX_kUgrSOpqfQVU/s1600/Arena_Regia_Hotel_Spa_Marina_Regia_Residence.jpg"][/img] [img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjATrjBEwYIQnLEmcVOTD59rzmyIK97UmX21A5KA6jFKCBcFOFIE7btpWuxdCBmCJORm1eqt40pur3nwKO-Xk_-aYpUEMmdf2gAqBo-Bl5Z4vYb2nQDIyjqcz-13GOTR5XftW7IY4CoNxM/s1600/hotel_arena_regia_mamaia.jpg"][/img] [img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhoVFkBkaI06CNyrRtUVCVN8xpVRDP_7PdbB-uROTM_ZlmzFgvcnuO79AwCJdAMDa4carFeQrHTZ9rlFURJfg4Ad4Ia08zaGjzkJsbuvzQspsJwsHS5sDr6u_66SpMfbz3s-ETehXtUJVw/s1600/hotel_mamaia_5_stele.jpg"][/img] [img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgNoTIIPP2-b2NUZUhg7OPcyY8s2W-GrNpeatNz9aYltW6jlDhe_oIO5QUPbUMpLCzjbFsWieHKhm-6l7-kOp0ss3qQbvaBHlnSrQTC65tr4vqXNDOMEuwMEpkP3HnxrnwbN-d2t7QgDNI/s1600/Arena_Regia_Hotel_Mamaia.jpg"][/img] [img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUxTlkN0u9UHIK3d4W6ZhSML7tGivn3d9_rrw72-z_enqcVj9cMQQAfTtrNv7T51nPCpi4_gzUdtjqRx4g-D6rlwORXfx-3Zd5fclYGBs46NeFGJkQEPuRXSVlw8_0p5vaitkQ5L9pA38/s1600/hotel_5_stele.jpg"][/img] [img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEij3J9uSfV13dplHLvRlKVuuL1_KyfyAd_MUYHq-h6ZEi8X8rmCkuEsgsVi3fLJ9MHCj7FdRgJa8K8HjTOu6-Vab1z9tKo7wt6geo2Y5cXbW7swXak9tnuv3Maesl6-EzZ7vvSTX-zzLQo/s1600/hotel_mamaia.jpg"][/img] [img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1_d5x2vBPVhirBtHsz0tRCSTeI865trYx0iX96Gc4d8BKR-DVcRytKupJikvr3uemoJ799_iBoFloQTJZ6emhyP1D883HjEK_fag5mI59CUbKGMA1-yLSjRyiu-Q9stjuea3Dysg4-zc/s1600/Marina+_Regia_Residence.jpg"][/img] [img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRuLaQprJFUyo8GUGjqGmHPCE-By2mSIXsEI_9T7wrIuyJal9Xd0Dy4qBQxacFMyodu0ALnAUkN3nKse_Ee6KQ4bOuz4Md8dEGq1jGVMewhGsiMSPuoFdRgGt8ThdZh4BbQ32HsD-KgDg/s1600/hotel_cinci_stele.jpg"][/img] [img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjm-Yv-ocTh1PZQrKJxeevUY_nuyusAU12anFXhb9BqUJi2ZlIY7VYlADb9s1yjhRA4zhK4_cQZtN_yH7iAlr3VjYIr6phn3_iL7g3PttVleI7IJzLECF80FNC8yjn0N63akU-1W6fpi00/s1600/Regia-Hotel-Spa-Mamaia.jpg"][/img] [/pgallery]
Hotel de 5 stele Arena Regia Hotel & Spa - Marina Regia Residence. Sursă foto booking.com. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.
Booking.com

Alături de partenerul nostru Booking.com, vă punem la dispoziție cele mai avantajoase oferte de cazare din zonă pentru un sejur de 7 nopți (2 adulți, 1 cameră). De la cele mai ieftine sau printre cele de lux, după buzunarul fiecăruia, încercați cu încredere ofertele de cazare pe care le oferim. Motorul nostru face căutări printre sutele de oferte în orice zonă căutată, apoi le prezentăm cu poze, impresii și note de la vizitatori.

Booking.com Redactor articol: Erdo Ana-Maria, verificat și publicat de Florin Stan (administrator blog), © Toate drepturile sunt rezervate autorilor.
Surse foto: booking.com. Altele sunt evidențiate explicit cu link sub imagini.
Surse video: YouTube - PROMYKE MEDIAAqua Magic MamaiaBamboo Club Bucharest. Mulțumim realizatorilor acestor superbe fotografii și videoclipuri. Respectăm drepturile de autor. Dacă doriți eliminarea acestora, vă rugăm să ne contactați aici sau citiți aici regulamentul pentru adăugarea linkului către autor. Vă mulțumim!
[youtube src="BvD4ogoTavk"/ featured="1"]

Mamaia deține una dintre cele mai frumoase plaje din Europa. Întinsă pe o distanţă de aproximativ 10 km face legătura între Constanța şi Năvodari. Plaja este acoperită cu un nisip fin...

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!




[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget