Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.

Lacul Albastru, lacul multicolor din Baia Sprie

Cel mai frumos lac multicolor din Baia Sprie
Program Lacul Albastru și activitățiLacul Albastru din Maramures
Ajunși în județul Maramureș, una dintre cele mai interesante atracții turistice ale acestei zone, atât de colorate este Lacul Albastru din Baia Sprie.

Cum ajungem la Lacul Albastru?

Cea mai ușoară cale de a ajunge la această minunăție a naturii ar fi un traseu de aproximativ 40-45 de minute care ne poartă din centrul orașului Baia Sprie, trecând prin fața bisericii catolice, pe strada care ne va conduce în direcția lizierei pădurii, de unde apoi vom urca pe o potecă până la lac. Ajunși aici, pe versantul Dealului Minei, într-o tânără pădure de gorun, cu siguranță vom rămâne cu adevărat surprinși de această minunăție, care ne va încânta privirea însetată de culoare.

Blauer See in Baia Sprie, Blue Lake in Baia Sprie
Sursa foto www.laculalbastru.ro, ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Lacul Albastru este singurul lac din Europa care își schimbă culoarea

Pe o suprafață de aproximativ 50 de metri se întinde unul dintre cele mai interesante lacuri din lume, care își schimbă culoarea în funcție de anotimp, de lumina solară şi de persoanele care se scaldă în el. Acest lac a luat naștere între anii 1919-1920 în urma prăbușirii unor vechi lucrări miniere. Apa din acest lac își mai schimbă culoarea și în funcție de anotimp, astfel încât în perioadele calde din anotimpul de vară, cu temperaturi ridicate culoarea acestuia este de un verde până la smarald, primăvara ne încântă cu culori de albastru deschis şi închis, iar toamna de la albastru închis ajunge până la marou.

Cel mai frumos la din Maramures.
Sursă foto www.voceatransilvaniei.ro, ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Adâncimea Lacului Albastru ajunge chiar pâna la 4 metri

Lacul Albastru este unul dintre lacurile în care este prezent acidul sulfuric, având chiar o concentrație de 7,8 mg/litru şi un ph al apei care ajunge la 4 unități. Aceste caracteristici ale sale nu interzice scăldatul, dar în cazul în care vă încumetați să-i cunoașteți adevăratul mister vă recomandăm să aveți mare grijă deoarece în anumite locuri adâncimile ajung până la 4 metri.

Și pentru că tot am vorbit de o adevărată minunăție a acestui județ, ar fi păcat să nu colindați mai mult timp pe aici în descoperirea şi altor locuri minunate, iar pentru asta ar fi cel mai bine să aruncați o privire pe Booking pentru a găsi cele mai bune oferte de cazare.



[ads-post]

Alte atracții și obiective turistice în Baia Sprie și împrejurimi:

Distanța este calculată exact de lângă obiectivul turistic Lacul Albastru și cuprinde o rază de maxim 50 km..
Booking.com Redactor articol: Erdo Ana-Maria, verificat și publicat de Florin Stan (administrator blog),© copyright. Toate drepturile sunt rezervate.
Surse foto: www.laculalbastru.ro și www.voceatransilvaniei.ro
YouTubeTl Plus
Mulțumim realizatorilor acestor superbe fotografii și videoclipuri.
Respectăm drepturile de autor. Dacă doriți eliminarea acestora, vă rugăm să ne contactați aici sau citiți aici regulamentul pentru adăugarea linkului către autor. Vă mulțumim!

Lacul Albastru este singurul lac din Europa care își schimbă culoarea iar adâncimea lacului poate ajunge chiar pana la 4 metri.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!




[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget