Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.

Biserica Neagră din Brașov

Photos of the Black Church in Brasov
Când vorbim de Brașov şi mai ales despre principalele obiective turistice ale orașului nu putem uita de măreața „Biserica Neagră”, care reușește să ne încânte privirea.

Biserica Neagră reușește în fiecare an să ne încânte privirea.
Foto Biserica Neagră din Brașov. Sursă foto ghiduri-turistice.info. ©Toate drepturile sunt rezervate autorilor.

Construirea acestui Lăcaș Sfânt

Construirea acestui lăcaș sfânt a început în anul 1383, pe locul unei vechi biserici romanice din secolul al XIII-lea, când orașul Brașov cunoștea o puternică perioadă de dezvoltare economică şi culturală, perioadă în care era cunoscut cel mai însemnat oraș comercial şi industrial dintre Transilvania şi Țara Românească. Această biserică este recunoscută ca fiind unul dintre cele mai mari edificii de cult în stil gotic din sud-estul Europei. Este o biserică de tip hală, construită în stil gotic, măsurând o lungime de 89 de metri şi o lățime de 38 de metri cu o capacitate de circa 5000 de persoane.

Fotografii vechi Biserica Neagră din Brașov, Turism în Romania
Fotografii vechi Biserica Neagră. Sursă foto historia.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorilor.

Incendiul care a distrus Biserica Neagră

Inițial această biserică romano-catolică a primit hramul „Sfânta Maria”, fapt dovedit de fresca Mariei aflată în hala porții sudice, denumirea de „Biserica Neagră” primind-o abia în secolul al XIX-lea, după marele incendiu din 1689, care distrugând acoperișul şi mobilierul au transformat-o într-o ruină de fum. Datorită lucrărilor de renovare şi a lucrărilor de restaurare urmate incendiului şi cutremurelor care nu au ocolit-o de-a lungul timpului, acestea au conferit interiorului un aspect baroc.

Marele incendiu de la Biserica Neagră din Brașov în anul 1689.
Biserica Neagră a fost parțial distrusă de marele incendiu din 21 aprilie 1689. Atunci zidurile ei s-au înnegrit și a primit numele actual. Denumirea populară de după incendiu, Biserica Neagră a fost acceptată oficial de abia în secolul al XIX-lea. Mai multe detalii Brașovul Tău...

Miracolul celor peste 100 de covoare în Biserica Neagră

În interiorul acestui sfânt lăcaș puteţi admira una dintre cele mai mari colecții de covoare orientale din Europa, însumând un număr aproximativ de 110 covoare, o adevărată splendoare a culorilor, care vor reuși să vă impresioneze, furându-vă privirea prin mulțimea de modele şi nuanțe ale unui decor neobișnuit.

O adevărată splendoare a culorilor. Aproximativ de 110 covoare, o adevărată splendoare a culorilor. 
Alte obiecte de artă care pot fi descoperite în interior sunt: cristelnița din 1472, altarul neogotic datând din 1866, pictura murală a Sf. Maria din 1476, orga Buchholz, fiind cea mai mare orgă mecanică aflată pe teritoriul țării noastre, alte piese din aur, pietre funerare ale unor personalități brașovene cât şi stranele decorate care atestă activitatea breslelor şi piese vestimentare din perioada Evul-ui Mediu.

Orga - unicat din Biserica Neagră. Este cea mai mare din Europa de Est şi a fost construită în anul 1839! sursa: adevarul.ro
În permanenţă sunt deschise două expoziții în partea din spate a bisericii unde este povestită întreaga istorie a bisericii şi viaţa reformatorului Johannes Honterus.

Pe perioada verii puteţi puteţi participa la concerte de orgă susținute săptămânal. Recitalurile de orgă au ca perioadă de început anul 1953, atrăgând din cele mai vechi timpuri, în fiecare an organiști străini cât şi din ţară, care își doresc să concerteze aici.

Biserică Neagră din Brașov organizează sute de concerte simfonice în fiecare an. 
[accordion] [item icon="eye" title="Oferte de cazare lângă Biserica Neagră din Brașov "]
Booking.com [/item] [item icon="map" title="Alte atracții turistice lângă Biserica Neagră din Brașov"]
[youtube src="Nq-kTudvcl0"/ featured="1"]

Biserica Neagră din Brașov este recunoscută ca fiind unul dintre cele mai mari edificii de cult în stil gotic din sud-estul Europei.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!




[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget