Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.

Județul Mureș

Imagini din Județul Mureș, stema județului Mureș, Cetatea Sighișoarei

La pas prin județul Mureș

Când spunem județul Mureș ne gândim la Transilvania şi la cele mai minunate locuri din această zonă. La fel atunci când spunem județul Mureș ne gândim la un mix al populației: români, sași şi maghiari care de sute de ani conviețuiesc pașnic şi care de asemeni strămoșilor lor au făcut ca această zonă să fie una dintre cele mai frumoase şi bogate din punct de vedere al tradițiilor şi obiceiurilor dar şi din punct de vedere arhitectural.

Dacă tot am ajuns să luăm la pas şi acest județ iată ce puteţi vizita în Județul Mureș:

Târgu Mureș

Ca reședință de județ este un oraș minunat, dezvoltat atât din punct de vedere economic cât şi cultural. Aici puteţi vizita una dintre cele mai frumoase grădini zoologice din țara noastră. Amenajată pe Platoul Corneşti, după mai multe modificări a devenit principala atracție turistică a orașului, fiind unul dintre cele mai mari spații amenajate din Transilvania de acest gen. Grădina zoologică Târgu Mureș adăpostește peste 500 de specii diferite de animale, păsări, pești, mamifere şi reptile.

Ștrandul Weekend este a doua mare atracție turistică în sezonul estival. Datorită mărimii sale şi amenajărilor de care dispune, aceasta atrage în fiecare vară tot mai mulți turiști datorită activităților de relaxare pe care le oferă. Acesta dispune de tobogane în bazine, spații amenajate pentru plajă, bazine cu apă pentru copii şi adulți, spații de cazare, spații de servirea mesei cât şi spații amenajate pentru practicarea anumitor sporturi în echipe.

Palatul Culturii din Târgu-Mureș este o impozantă clădire împodobită cu mozaicuri şi basoreliefuri în piatră şi bronz, fiind una dintre cele mai importante construcții arhitecturale care datează dinaintea primului război mondial. Este o clădire reprezentativă dezvoltării culturale şi artistice a zonei. Pe lângă diferitele vernisaje, expoziții şi lansări de carte sau concerte, aici puteţi admira cea mai puternică orgă din România.

Stațiunea Sovata

Cunoscută în trecut ca fiind Perla județului Mureș, în prezent este una dintre cele mai căutate şi vizitate stațiuni balneoclimaterice din țara noastră. Aici pot fi tratate diferite afecțiuni ale sistemului cardiovascular şi nervos, diferite boli reumatice şi ginecologice, tulburări endocrine şi post-traumatisme. Renumele acestei stațiuni este datorat lacurilor de apă sărate aflate în această zonă, cel mai cunoscut fiind Lacul Ursul. Dacă ajungeți în zonă indiferent de sezon există activităţi care vă pot recrea şi ocupa timpul liber astfel încât vara se poate înota în lacurile sărate, sau vă puteţi delecta prin plimbări în rezervația naturală, iar iarna puteţi schia în apropierea stațiunii pe o pârtie amenajată cu telescaun.

Cetatea Medievală a Sighișoarei

Cetatea Sighișoarei este una dintre cele mai cunoscute şi căutate cetăți din Transilvania, datorită mitului lui Dracula şi mai ales marelui Festival de Artă Medievală, care de-a lungul celor 21 de ediții a fost un festival - spectacol destinat promovării culturale şi a obiceiurilor medievale. Aici vă puteţi pierde în plimbări pe străduțele colorate, puteţi vizita muzeul Turnul cu Ceas, casa în care s-a născut Vlad Țepeș, iar amatorii misterului se pot aventura în aflarea adevăratei povești ce stă ascunsă în Mystic House.

Dacă timpul este de partea voastră atunci puteţi trece şi prin satele săsești aflate în apropiere pentru a descoperi vechi tradiții, rețete culinare care îți lasă gura apă şi să admiri arhitectura caselor săsești din localitățile Viscri, Criş şi Saschiz.

Oferta de cazare a acestor atracții turistice este foarte variată, aici puteţi opta pe Booking.com între hosteluri şi pensiuni la preţuri modice până la hoteluri de lux de 5 stele. Iar pentru a întregi deliciul unei vacanțe binemeritate puteţi chiar opta pentru a petrece o noapte sau două în casele săsești din localitățile amintite mai sus.


Redactor articol: Erdo Ana-Maria

[ads-post]

Atracții și obiective turistice în județul Mureș:

Booking.com

Județul Mureș; ce putem vizita în acest minunat județ? Orașul Târgu Mureș cu cea mai mare gradină zoologică din România, Stațiunea Sovata, Cetatea Medievală a Sighișoarei...

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!




[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget