Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.

Atracții și obiective turistice în județul Hunedoara

Țara Zarandului te așteaptă cu oameni primitori
Hartă cu obiective turistice din Țara Hațegului
Stațiune turistica de ski Parâng - Petroșani
Pârtia de ski Parâng - Petroșani
Lacul Pietrele, imagine din Parcul National Retezat
Parcul dendrologic Arboretum Simeri
Cascada Lolaia din Hunedoara, Romania

Județul Hunedoara, listă cu cele mai importante obiective și atracții turistice.

 Salut! M-am gândit să redactez o lista cu majoritatea obiectivelor turistice din județul Hunedoara pentru orientarea vizitatorilor. Unele sunt descrise pe blogul nostru România online-Tourist information from Romania, altele încă nu sunt relatate. Din acest motiv am adăugat link-uri de căutare pe Google cu localizări pe hartă, pentru a ușura pe cât posibil căutările vizitatorilor. De asemenea sunt aranjate pe zone. Dacă ideea vi se pare bună vă rugăm sa lăsați un comentariu pentru a ne incuraja sa redactăm mai multe liste cu mai multe obiective pe zone geografice. Împreună să cunoaștem România!

Valea Jiului

Valea Jiului este o depresiune intramontană situată pe râul Jiu. Este cunoscută pentru bogățiile sale naturale, exploatate de către statul român prin mine de huilă. Munții ce o încadrează se află în grupa Retezat-Godeanu a Carpaților Meridionali. Principalele orașe din această zonă sunt Petroșani, Vulcan, Petrila, Aninoasa, Lupeni, Uricani. În vorbirea populară noțiunea de „Valea Jiului” face referire la Depresiunea Petroșani din sudul județului Hunedoara. Băștinașii acestei zone sunt cunoscuți sub denumirea de momârlani. sursa - WIKIPEDIA.

Atracții și obiective turistice în Valea Jiului:

Țara Hațegului

Țara Hațegului este un ținut istoric și etnografic din colțul de sud-vest al Transilvaniei, județul Hunedoara, România. Țara Hațegului cuprinde depresiunea cu același nume, dar în „zona de influență” a ei se află și așezările situate pe cursul superior al Streiului, până la vărsarea acestuia în Mureș. Țara Hațegului este una dintre micro regiunile cele mai bogate din România din punct de vedere istoric: aici se găsesc câteva dintre cele mai importante monumente de arhitectură și arheologie din țară. Tot în Țara Hațegului a fost realizată una dintre cele mai ambițioase amenajări hidroenergetice din țară. Zona este cunoscută și pentru fosilele de dinozauri găsite aici. sursa - WIKIPEDIA.

Atracții și obiective turistice în Țara Hațegului:

Valea Mureșului

Orașul Hunedoara şi Ținutul Pădurenilor

Ținutul Pădurenilor este o zonă din România, în Transilvania, situată în județul Hunedoara, pe valea râului Cerna Hunedoreană. Zona se remarcă prin valoarea etnografică deosebită exprimată în frumusețea portului popular, a țesăturilor dar și în originalitatea arhitecturii țărănești și a tradițiilor populare. Zona este cunoscută și apreciată pentru arta folclorică și tradițiile pădurenilor care s-au păstrat neschimbate în decursul istoriei apropiate și contemporane. sursa - WIKIPEDIA

Atracții și obiective turistice în orașul Hunedoara şi Ținutul Pădurenilor:

Orașul Geoagiu și municipiul Orăștie

Țara Zarandului

Întinsă pe versantul vestic al Munților Apuseni, de o parte și de alta a Crișului Alb, Țara Zarandului este una din cele mai bogate rezervații de tradiții arhaice din România. Se întinde pe teritoriul județelor Arad, Hunedoara și Alba. sursa - WIKIPEDIA.

Atracții și obiective turistice în Țara Zarandului:


Redactor articol: Florin Stan

[ads-post]
Booking.com

Județul Hunedoara, listă cu obiective și atracții turistice din Valea Jiului, Țara Hațegului, Valea Mureșului, Hunedoara, Ținutul Pădurenilor, Geoagiu-Orăștie și Țara Zarandului.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!




[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget