Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.

Vatra Dornei și Paradisul din Țara Dornelor

Vatra Dornei de sus vazutpartie de schi vatra dornei
Terasa telescaun Vatra Doarnei
Vatra Dornei și împrejurimi
Cu caii in vatra dornei, maramures
vatra Dornei pe timp de noapte, pârtia de schi.
Peisaj frumos din Vatra Dornei
vatra dornei in anul 1988Vatra Dornei
Vatra Dornei, cunoscută ca un adevărat paradis sau o minunată stațiune pentru toate vârstele este situată la o distanţă de 112 kilometri față de Suceava şi 89 de kilometri distanță de Bistrița Năsăud.

Vatra Dornei vizualizat de sus.
Sursă foto  www.hailadorna.ro©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Legenda municipiului Vatra Dornei

O zonă minunată, atestată documentar de la întemeierea Moldovei, a devenit foarte cunoscută datorită unei legende, care leagă numele localității de o mare dragoste a lui Dragoș Vodă. Îndrăgostit de o localnică păstoriță pe nume Dorina, acesta a ucis-o dintr-o greșeală, iar în amintirea ei, a hotărât ca apa ce trece pe lângă locul marii drame să-i poarte numele.

Sursă foto  www.vatradorneilive.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Vatra Dornei, descriere și activități în zonă

Astăzi, Vatra Dornei este o localitate turistică foarte căutată datorită peisajului superb format din numeroase terasamente, a climei care în perioada rece este unul dintre cele mai propice locuri de practicare a sporturilor de iarnă şi mai ales datorită apelor termale.

Ape termale in Vatra Dornei
Sursă foto: citygirltrip.blogspot.com. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Orașul înconjurat de Munții Călimani, Rondei, Bistriței, Giumalău şi Obcina Mestecăniș este locul ideal de petrecere al timpului în orice perioadă a anului. Iarna, turiștilor le stau la dispoziție 5 pârtii de schi cu diferite grade de dificultate, de la începători la grade de dificultate medii, amenajate unele cu telescaun, zăpadă artificială, tunuri de zăpadă şi iluminare nocturnă. Transportul cu teleschiul este disponibil în orice perioadă a anului atât iarna cât şi vara, în acestă zone practicându-se şi alpinismul.

alpinism si schi in vatra dornei
 Sursa foto: wikimedia.orgcopyright © Toate drepturile sunt rezervate.

Stațiunea Vatra Dornei, beneficii și tratamente

Pentru relaxare şi tonifierea organismului, această zonă este căutată datorită influenței benefice pe care o au izvoarele termale şi cele cu apă minerală carbogazoasă asupra corpului uman şi mai ales asupra sistemului nervos. În acest loc se tratează afecțiuni ale aparatului cardiovascular, afecțiuni ale aparatelor locomotorii, boli ginecologice, bolile cauzate de sedentarism şi bolile apărute pe baza surmenajului psihic şi fizic.

Tratament si iubire la Vatra Dornei
Sursa imagine hoteldorna,ro. © Toate drepturile sunt rezervate.

Activități sportive în Stațiunea Vatra Dornei

Vatra Dornei este locul care te poate pune oricând în mișcare, aici pe lângă sporturile de iarnă în perioada călduroasă vă puteţi recrea prin drumeții cu ghizi experimentați pe diferite trasee montane, călătorii cu bicicleta, plimbări cu barca pneumatică pe Bistrița, cursuri pentru piloți, plimbări cu parapanta sau sesiuni de paintball.


[ads-post]

Atracții și obiective turistice în Vatra Dornei:

Distanțele sunt calculate din punctul Vatra Dornei Strada Republicii, 725700 și cuprinde o rază de maxim 50 km.

Atracții și obiective turistice in apropiere de Vatra Dornei:

Booking.com Redactor articol: Erdo Ana-Maria, verificat și publicat de Florin Stan (administrator blog), © Toate drepturile sunt rezervate.
Surse foto: www.hailadorna.ro, www.turistbooking.ro, www.vatradorneilive.ro, citygirltrip.blogspot.com, www.hoteldorna.ro, Wikipedia
Surse video: YouTube - Marian Cepeha
Mulțumim realizatorilor acestor superbe fotografii și videoclipuri.
Respectăm drepturile de autor. Dacă doriți eliminarea acestora, vă rugăm să ne contactați aici sau citiți aici regulamentul pentru adăugarea linkului către autor. Vă mulțumim!

Vatra Dornei este cunoscută ca un adevărat paradis, o minunată stațiune pentru toate vârstele; descriere și activități în zonă, beneficii și tratamente, atracții și obiective turistice.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!




[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget