Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.

Cetatea Râșnov - atracția Brașovului

Râșnov Citadel
După cum bine știm, România este o ţară plină de atracții turistice. În orice colț poposești, este aproape imposibil să nu găsești un loc sau o clădire care să te impresioneze şi să te facă să prinzi drag de ea. Râșnov este, aș zice o mică atracție turistică, care nu merită ratată şi care trebuie neapărat bifată pe lista obiectivelor turistice istorice din țara noastră.

Cetatea datează din secolul al XIV-lea şi a fost construită pe locul unde se afla odinioară dacica cetate Cumidava. Inițial numită Cetatea de Jos, aceasta a fost construită de sași având rol militar de a supraveghea şi proteja granițele Transilvaniei. Odată cu timpul vechii construcții s-au adăugat noi locuințe, peste 80 la număr, formând astfel Cetatea de Sus şi devenind un spațiu semiurban pentru locuit, care includea o școală şi o capelă. După pierderea rolului de apărare, în secolul al-XVIII-lea, locuitorii au extins așezarea mutând locuințele în actuala vatră a Râşnovului, fortificațiile şi cetatea ulterior au rămas părăsite.

Ce putem vizita la Râșnov?

După procesele de restaurare care au avut loc, cetatea a devenit o atracție turistică şi un loc de desfășurare a diferitelor evenimente artistice, cel mai cunoscut fiind Rockstadt Extrem Fest. Aici pot fi vizitate turnurile de observație: Turnul Bathory, Turnul Pentagon, Turnul Armelor, Turnul Triunghiular şi Turnul Gotic cât şi importantele construcții ca: Barbacana mică şi mare, Fântâna, Capela de sus şi cea de jos.

Pe lângă minunatele plimbări spre explorarea zidurilor vechi de piatră, pot fi admirate vechile căsuțe ale locuitorilor care au fost transformate în buticuri cu suveniruri tradiționale. Tot aici pentru a putea petrece mai mult timp într-un spațiu încărcat de istorie au fost amenajate colțuri care oferă petrecerea unor activităţi medievale precum aruncatul de topoare, trasul cu arcul şi tir. Doamnele şi domnișoarele interesate de frumusețile vestimentare ale epocii au posibilitatea de a închiria costume medievale.

Iar ca întreg deliciul unei zile să fie complet, vă recomandăm ca urcarea în cetate să o faceți cu trenulețul Râşnovului.

Redactor articol: Erdo Ana-Maria

[ads-post]

Alte atracții turistice în împrejurimile cetății Râșnov:

Dino Parc este un singurul parc tematic de dinozauri din Romania și cel mai mare din Sud Estul Europei. Sunt 47 de dinozauri în mărime naturală, fiecare atestat științific și realizat după ultimele descoperiri paleontologice. Sunt într-adevăr speciali, pentru că sunt creați din fibră de sticlă și un tip special de rășină, cu o garanție de 50 ani. Un loc deosebit, pe o suprafață de 1,5 hectare, în mediu natural ce oferă copiilor și nu numai, o experiență unică. sursa, site-ul oficial - www.dinoparc.ro
Booking.com

Cetatea Râșnov datează din secolul al XIV-lea şi a fost construită pe locul unde se afla odinioară

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!




[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget