Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.

Castelul Peleș din Sinaia

Peles Castle - Sinaia, Romania

Castelul Peleş - unul dintre cele mai importante edificii istorice din România.

Istoria acestui loc începe undeva în anul 1866, când Principele Carol I, într-o vizită în sătucul Podul Negru (denumire a sătucului de munte devenit Sinaia), încântat de frumusețea locului a hotărât construirea unui castel, în acest spațiu pitoresc, care s-a dorit a fi pe timpul verii reședința familiei regale.

Piatra de temelie s-a pus în anul 1875 şi atunci au fost îngropate în acest loc câteva monede de aur. Inaugurat oficial în 1883, acest loc devine gazda multor personalități ale vremii şi un punct important pentru întâlniri politice. Aflat în prezent, în proprietatea Familiei Regale, adăpostește un veritabil muzeu deschis în 1953, închis în perioada comunistă şi redeschis după căderea acesteia, în 1990.

Castelul Peleş, ce putem vedea în acest minunat castel?

Devenit o atracție turistică şi unul dintre cele mai importante obiective turistice din județul Prahova acest loc atrage anual o mulțime de vizitatori atât din ţară cât şi din străinătate fiind accesibil privirilor curioase pe tot parcursul anului. Aici putem admira o minunată colecție de pictură însumând un număr de 200 de tablouri, o colecție de argint şi metale comune, o colecție de sticlărie şi una de ceramică şi chiar o colecție de arme şi armuri, unele aparținând chiar familiei regale.

Mobilierul şi vitraliile spectaculoase aduse din Elveția şi Germania, reușesc să ne transpună într-o altă lume. Tot aici, în Sala de Concerte se găsește şi o orgă Rieger, special comandată pentru Regina Elisabeta, la care aceasta a cântat alături marelui George Enescu. Pasionații de cărți pot admira Biblioteca Regală unde se află cele mai rare cărți cu coperți din piele gravate cu litere de aur.

Castelul Peleş, unicat prin valoarea sa istorică şi artistică, considerat a fi unul dintre cele mai importante edificii din țara noastră de tip istoric şi inclus în toate ghidurile turistice, este o alegere perfectă pentru relaxare sau chiar pentru weekend, o alegere de care cu siguranță veţi rămâne plăcut surprinși.

Redactor articol: Erdo Ana-Maria
[ads-post]

Castelul Peleș este atracție turistică şi unul dintre cele mai importante obiective turistice din județul Prahova. Acest loc atrage anual o mulțime de vizitatori.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!




[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget