Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.

Sarmizegetusa Regia, fostă capitală a Daciei

Ruinele cetății Sarmizegetusa Regia
Din ruinele cătații Sarmizegetusa Regia
Ruinele cetatii Sarmizegetusa Regia
Pe locul cetății Sarmizegetusa Regia
Ce gasim pe locul cetatii Sarmizegetusa Regia
Ce găsim pe locul cetății Sarmizegetusa Regia.
SARMIZEGETUSA MISTICĂ
Ruinele cetatii Sarmizegetusa Regia
Ruinele cetății Sarmizegetusa Regia
SARMIZEGETUSA REGIA MISTICĂ
Sarmizegetusa Regia încețoșat
Intrare la cetatea Sarmizegetusa Regia
În Munții Orăştiei, la 1200 de metri altitudine se întinde sub ochii noştri minunata Sarmizegetuza Regia, o atracție turistică a țării noastre, care an de an atrage tot mai mulți turiști pasionați de istorie.

Sarmizegetuza Regia, grandioasa capitală a Daciei, principal centru religios, militar şi politic, a fost locul unde au locuit regii, aristocrații, meșteșugarii, constructorii şi negustorii acestui stat. Construită pe 5 terase, cu ziduri groase de 3 metri şi 4-5 metri înălțime, cetatea a fost împărțită în două: o parte care găzduia locuințele, magaziile şi atelierele, partea de vest şi sanctuarele în partea de est.

Care sunt principalele atracții din Sarmizegetuza?

Situat la intrarea din amfiteatru, Templul lui Nemesis, a fost locul unde se desfășurau execuții publice, luptele între gladiatori şi vânătorile de animale sălbatice. Tribunele construite din piatră, erau ocupate de publicul spectator, în funcție de statutul de care se bucura: de la neguțători şi persoane cu funcții înalte în primele rânduri, până la sclavi în ultimele rânduri.

Sanctuarele au fost folosite de marii preoți ai timpului pentru meditație, rugăciune şi diferite ritualuri. Astăzi aici se mai poate vedea, la 100 de metri de poarta cetății, complexul de sanctuare dacice din calcar sau andezit.

Calendarul Dacic sau Marele Sanctuar a fost locul pe care dacii îl foloseau pentru invocarea spiritelor şi comunicarea cu acestea. Discul Solar, Soarele de andezit a avut rolul unui ceas şi era utilizat pentru aducerea ofrandelor lui Zalmoxis. Templul zeilor Hygia şi Asclepios, protectori ai medicinei, era locul unde erau duși cei suferinzi pentru a fi ascultați de aceștia şi pentru a primi ajutorul necesar, considerând că acești zei îi ascultau cu urechea pe bolnavi.

Sarmizegetuza Regia este un loc deosebit, cu o importantă valoare istorică, care într-o excursie de relaxare de câteva ore ne poate purta, până la începutul vechiul ținut dacic.


Redactor articol: Erdo Ana-Maria

[ads-post]

Alte atracții și obiective turistice lângă Sarmizegetusa Regia:

Booking.com

În Munții Orăştiei, la 1200 de metri altitudine se întinde sub ochii noştri minunata Sarmizegetuza Regia, o atracție turistică a țării noastre, care an de an atrage tot mai mulți turiști pasionați de istorie.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!




[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget