Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.

Sighișoara - Perla Transilvaniei

Sighișoara fotografiata de susImagini și poze Sighișoara
Poze și imagini din Sighișoara
Imagini poze si wallpapers Sighisoara
Cumpara amintiri, vederi din Sighisoara.

De ce să vizităm Sighișoara?

Sighișoara nu este doar o poveste veche a domnițelor şi cavalerilor medievali, așa cum se vestește în ţară şi peste hotare. Sighișoara de fapt ascunde în spatele zidurilor cetății sale o adevărată poveste; povestea unor bresle vechi de meșteșugari, care au pus suflet în fiecare cărămidă zidită vizibilă şi astăzi, cei care şi-au apărat teritoriul şi au conviețuit de-a lungul secolelor fără probleme etnice.

Ce putem vizita în Sighișoara?

O plimbare pe străzile înguste, mărginite de vechi ziduri şi clădiri viu colorate, ale cetății medievale, vă va face să deschideți o poartă în timp, care vă va vorbi despre glorie, frumusețe, demnitate şi cultură, ce nu vor putea niciodată descrise în pagini.

Principalele obiectivele turistice ale cetății Sighișoara sunt: Turnul cu Ceas cât şi muzeul găzduit de acesta, Biserica Mănăstirii, Casa Vlad Dracul, Biserica din Deal, Scara Acoperită, Muzeul Liceului Joseph Haltric, Cimitirul din deal, Biserica Romano-Catolică şi Turnurile Cetății Sighișoara.

Deși multe lucruri nu se văd la prima vedere, evenimentele culturale încearcă să reînvie o parte din istorie animând cetatea şi transpunând-o în straie de sărbătoare inducând călătorul contemporan într-un farmec aparte.
Sighișoara în atmosferă de sărbătoare medievală
Sighișoara în atmosferă de sărbătoare medievală. Sursă foto ziarulmetropolis.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.
Evenimentele care nu pot fi ratate sunt: Noaptea Muzeelor, Festivalul de Artă Medievală, Festivalul Interetnic, Târgul Meșteșugarilor, Festivalul Fanfarelor şi Festivalul de Blues. Chiar dacă nu reușiți să ajungeți la aceste mari festivaluri deja consacrate de edițiile anterioare, puteţi avea parte de mici manifestații artistice în Piața Cetății, organizate în deosebi în weekend-uri, expoziții de pictură şi târguri ocazionale şi sezoniere pentru promovarea produselor tradiționale şi naturale, cât şi de concerte de muzică de cameră.

Unde luăm masa în Sighișoara?

Baza de alimentație publică destinată deservirii mesei este variată: puteţi alege de la cele mai bune restaurante asociate hotelurilor de lux, la pizzerii elegante, terase amenajate cu gust până la locații gen fast-food.

Uită de atmosfera citadină oferindu-ți câteva zile de relaxare, într-o scurtă vizită la Sighișoara. Aici vei simți cum timpul parcă dispare, iar ochiul curios va descoperi o adevărată istorie, ascunsă de mai bine de 800 de ani, care va putea fi înțeleasă şi simțită doar prin vizitarea locului.

Filmare aeriană a orașului Sighișoara

[ads-post]

Alte atracții și obiective turistice în Sighișoara și împrejurimi

Distanța este calculată manual cu Google Maps din punctul 0, DJ106, strada 1 Decembrie 1918 pe o rază de aproximativ 40 de km. Vă rugăm citiți aici termenii și condițiile, manualul de utilizare al calculării și sincronizării distanțelor.

Unde ne cazăm în Sighișoara?

Posibilitățile de cazare sunt multiple: puteţi alege începând de la trustul Hilton, hoteluri de lux de 4 stele şi 3 stele, buticuri de lux, pensiuni elegante şi până la hosteluri şi campinguri în funcție de bugetul alocat. Cu ajutorul nostru puteți compara din sutele de locații care sunt în zonă. Prețuri mici, obiective de lux, noi vă putem oferi cele mai convenabile oferte.

Booking.com Redactor articol: Erdo Ana-Maria, verificat și publicat de Florin Stan (administrator blog), © Toate drepturile sunt rezervate autorilor. Informațiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odată cu trecerea timpului. Copierea articolelor este permisă în proporție de 60% cu link dofollow către sursa oficială, având pretenția de a fi anunțați despre locul unde este adăugat conținutul. Surse foto: sunt menționate in subsolul imaginilor. Surse video: YouTube: Dan Ticulescu, Laurentiu Balaceanu. Mulțumim realizatorilor acestor superbe fotografii și videoclipuri. Respectăm drepturile de autor. Dacă doriți eliminarea acestora, vă rugăm să ne contactați aici sau citiți aici regulamentul pentru adăugarea linkului către autor. Vă mulțumim! [youtube src="mK4GALd0rUI"/ featured="1"]

Sighișoara ascunde în spatele zidurilor cetății sale o adevărată poveste; povestea unor bresle vechi de meșteșugari...

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!




[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget