Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.

Casa memorială George Enescu din Sinaia

Casa memorială George Enescu, cunoscută şi sub numele de „Vila Luminiș”.
Dacă ajungeți în Sinaia ar fi păcat să ratați un mare obiectiv cultural al ghidului nostru turistic din această zonă. Casa memorială George Enescu, cunoscută şi sub numele de „Vila Luminiș” se află pe strada Yehudi Menuhin, nr. 2. Integrată într-un peisaj interesant, modesta casă memorială care şi astăzi poartă urmele marelui compozitor şi dirijor George Enescu reușește să ne transpună într-o altă lume.

Pianul din Casa memorială George Enescu din Sinaia.
Sursă foto hartaromaniei.eu. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Cum este amenajată Casa memorială George Enescu din Sinaia?

Amenajată tradițional, aici puteţi vedea obiecte care amintesc de copilăria artistului: o vioară, pianul, trusa de culori şi desene realizate în această perioadă a vieții lui. Pentru a întregi colecția trecerii lui prin acest loc putem adăuga partituri muzicale, fotografii care îl reprezintă alături de alți mari muzicieni ai timpului, acte de proprietate şi fotografi ale părinţilor.

Foto interior casa memorială George Enescu din Sinaia.
Omul şi locul lui – Casa Memorială „George Enescu”, Sinaia. Sursă foto museum-anonymous.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.
Mobilierul atins de patima trecerii timpului şi cuptorul pe care s-a născut acest geniu al muzicii clasice, alături de alte obiecte care i-au aparținut redau o parte din viaţa marelui artist, care de la o vârstă fragedă şi până în ultima clipă a vieții lui a reușit să uimească mereu întreaga lume. Acest loc, a fost timp de 20 de ani locul de odihnă al marelui muzician şi locul de inspirație pentru o parte din opera sa.

Citat marele dirijor George Enescu.
Sursă foto cuvintecelebre.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.
Casa memorială este deschisă accesului turistic putând fi vizitată zilnic, în afara zilei de luni, între orele 9 – 15.

Alte atracții și obiective turistice în Sinaia

Aici  veți găsi o descriere a orașului Sinaia cu majoritatea obiectivelor și atracțiilor turistice din zonă.

[ads-post]

Cele mai bune oferte de cazare în Sinaia

Alături de partenerul nostru Booking.com, vă punem la dispoziție cele mai avantajoase oferte de cazare din Sinaia. De la cele mai ieftine sau printre cele de lux, după buzunarul fiecăruia, încercați cu încredere ofertele de cazare pe care le oferim. Motorul nostru face căutări printre sutele de oferte în orice zonă doriți, apoi le prezentăm cu poze, impresii și note de la vizitatori.

Booking.com Redactor articol: Erdo Ana-Maria, verificat și publicat de Florin Stan (administrator blog), © Toate drepturile sunt rezervate autorilor. Informațiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odată cu trecerea timpului. Copierea articolelor este permisă în proporție de 60% cu link dofollow către sursa oficială, având pretenția de a fi anunțați despre locul unde este adăugat conținutul. Surse foto: pensiuneamarina.ro, altele sunt menționate în subsolul imaginilor. Surse video: YouTube: arhiva TVR. Mulțumim realizatorilor acestor superbe fotografii și videoclipuri. Respectăm drepturile de autor. Dacă doriți eliminarea acestora, vă rugăm să ne contactați aici sau citiți aici regulamentul pentru adăugarea linkului către autor. Vă mulțumim!
[youtube src="P9fD-rkOPXY"/ featured="1"]

Casa memorială George Enescu, cunoscută şi sub numele de „Vila Luminiș” se află pe strada Yehudi Menuhin, nr. 2. integrată într-un peisaj interesant și modest.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!




[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget