Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.

Cazanele Dunării - un obiectiv turistic de neratat

Cazanele Dunarii - locul unde muntele si apa se imprietenesc

Cazanele Dunării - locul unde muntele şi apa se împrietenesc

Județul Mehedinți ne oferă cea mai minunată oază de relaxare şi liniște, mai exact în locul în care muntele şi apa efectiv se împrietenesc, creând un loc de care cu siguranță vei rămâne foarte impresionat. Cazanele Dunării este o adevărată atracție turistică, atrăgând turiștii din întreaga ţară, care iau zona cu asalt şi în plin sezon oferta de cazare devenind insuficientă.

Învecinate cu Clisura Dunării, cazanele se întind la granița cu Serbia de-a lungul Dunării, pe teritoriul localităților Dubova şi Eșelnița, unde fluviul se îngustează până la 230 de metri şi navigația fluvială este îngreunată. Apele Dunării învolburate se îmbină perfect cu zona stâncoasă şi abruptă a muntelui creând un peisaj impresionant mirific.

Cazanele Dunării este o adevărată atracție turistică.
Sursă foto ghiduri-turistice.info. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Ce putem vedea la Cazanele Dunării?

Pârâurile care din loc în loc coboară din munte vărsându-se în Dunăre crează estuare şi golfuri spectaculoase. Unul dintre cele mai spectaculoase golfuri este Golful Mraconia, străjuit de cea mai mare statuie sculptată într-o stâncă, chipul lui Decebalus Rex. De aici începe îmbarcarea noastră, care ne va duce în admirarea zonei.

Cea mai mare statuie sculptată într-o stâncă, chipul lui Decebalus Rex.
Istoricul monumentului Decebalus Rex. Sursă foto decebalusrex.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.
Tabula Traiana, este ul alt obiectiv turistic impresionant reprezentat dintr-o piatră de marmură, datând din perioada războiului dacic. Peștera Ponicova ne oferă cele mai spectaculoase galerii, cu căi de acces pe Dunăre sau uscat şi numeroase colonii de lilieci, care o populează.

Peștera Ponicova și Tabula Traiana - Cazanele Dunării
Peștera Ponicova și Tabula Traiana - Cazanele Dunării. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.
Grota Veteranii, a doua atracție turistică din zonă, este locul unde pe vremuri armatele austro-ungare, își găseau ascunzătoare pentru a trage în corăbiile turcești cu tunurile.

Grota Veteranii, o atracție turistică din Cazanele Dunării
Grota Veteranii atrage căutătorii de comori din toată lumea. Legende fabuloase de-a lungul mileniilor.
Sursă foto romaniatv.net. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.
O frumoasă zonă, care îmbină atât muntele şi apa într-un singur loc, oferă şi trasee montane, numeroase prin Munții Banatului, dar cel mai recomandat este cel care duce în masivul Ciucaru Mare, de unde putem la înălțime admira cea mai îngustă porțiune a fluviului Dunărea. Astfel acest loc rămâne o minunată atracție turistică, ideală pentru un weekend, într-un loc de vis, unde atât muntele cât şi apa ne sunt alături.

Trasee turistice Cazanele Dunării

    Panou, semne marcaje turistice Cazanele Dunarii
  • Traseu: DN 57 – punct panoramă Cazanele Mari – punct panoramă Golful Dubova – retur
  • Marcaj: triunghi galben
  • Durata: 2 ore (poze și pauze incluse)
  • Distanța: 4,7 km
  • Dificultate: 5/10
  • ATENȚIE: pe acest traseu sunt vipere!
  • Sursa și descriere detaliata: amazingromania.net
Alte trasee turistice găsiți aici pe site-ul www.cazaneledunarii.com.ro.

Atracții și obiective turistice la Cazanele Dunării

Distanța este calculată din Comuna Dubova, jud. Mehedinți și deține aproximativ toate obiectivele turistice din zonă pe o distanță de aproximativ 100 de km. Vă rugăm citiți aici termenii și condițiile, manualul de utilizare al calculării și sincronizării distanțelor.

Oferte de cazare la Cazanele Dunării

Vă recomandăm, ca înainte de vizitarea acestuia, să faceți o căutare în legătură cu cazarea pe site-ul nostru. Partenerul Booking.com va pune la dispoziție cele mai avantajoase prețuri, din multitudinea de cazări care există in zonă.

Booking.com Redactor articol: Erdo Ana-Maria, verificat și publicat de Florin Stan (administrator blog), © Toate drepturile sunt rezervate autorilor. Informațiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odată cu trecerea timpului. Copierea articolelor este permisă în proporție de 60% cu link dofollow către sursa oficială, având pretenția de a fi anunțați despre locul unde este adăugat conținutul. Surse foto: 011now's blog, altele sunt menționate in subsolul imaginilor. Surse video: YouTube: saragoxa. Mulțumim realizatorilor acestor superbe fotografii și videoclipuri. Respectăm drepturile de autor. Dacă doriți eliminarea acestora, vă rugăm să ne contactați aici sau citiți aici regulamentul pentru adăugarea linkului către autor. Vă mulțumim!
[youtube src="IXYlVer-wdo"/ featured="1"]

Cazanele Dunării este o adevărată atracție turistică. O frumoasă zonă, care îmbină atât muntele şi apa într-un singur loc.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!




[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget