Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.

Monumentul triumfal Tropaeum Traian din Constanța

Tropaeum Traiani,un monument ridicat în cinstea împăratului roman Traian.
Când spunem Constanța, gândul ne duce la mare, la plaja şi la mult soare, dar marele adevăr pe care mulți dintre noi poate încă nu îl cunoaștem, este că acest județ, nu este doar o zonă turistică de agrement şi relaxare, este o zonă turistică care are încă multe de oferit. Dacă îți dorești să vizitezi aceste locuri, cu siguranță vei rămâne fascinat de urmele istoriei, care sunt vizibile şi astăzi.

Localizare Monumentul triumfal Tropaeum Traian

Monumentul triumfal Tropaeum Traian se află în localitatea Adamclisi, la 60 de kilometri de Constanța şi se numără printre cele mai fascinate locuri istorice din țara noastră. Ridicat între anii 106-109 î. Hr., după victoria împăratului Traian asupra dacilor, construcția triumfală a avut principal scop comemorarea acestei mari victorii.

Cum arăta la înființare Monumentul triumfal Tropaeum Traian?
Așa arăta la înființare Monumentul triumfal Tropaeum Traian. Forma actuală a fost căpătată în 1977, cu ocazia reconstruirii generate de împlinirea a 100 de ani de la declararea independenței. Sursa istorie-pe-scurt.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.
Aici se află de fapt un complex istoric, care cuprinde Cetatea Tropaeum Traian, monumentul triumfal, o bazilică, un altar roman ridicat în memoria ostașilor căzuți în lupte, o necropolă şi locuințe extra murale.

Monumentul triumfal şi cetatea Tropaeum Traian din Adamclisi, Constanța.
Sursă foto: Proiectul "Promovarea turistică a zonei Ostrov - Adamclisi". ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.
Monumentul triumfal cu formă circulară, diametrul de 38 metri şi înălțimea de aproximativ 40 de metri a fost reconstruit de arheologi, fiind doar o replică, pe care de jur împrejur se pot vedea basoreliefuri reprezentând scene de război. Acest complex istoric a fost considerat cea mai mare fortificație romană de pe teritoriul Dobrogei.

Basoreliefuri sculptate pe Monumentul triumfal Tropaeum Traian din Constanța.
Monumentul triumfal Tropaeum Traian din Constanta este monument grandios, ridicat în cinstea ostașilor căzuți în luptă.
Sursă foto crestinortodox.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Alte atracții și obiective turistice în apropiere de Monumentul triumfal Tropaeum Traian

Pe această pagină ⇗ găsiți redactată o listă cu obiectivele și atracțiile turistice din județul Constanța pentru orientarea dumneavoastră. Unele sunt descrise aici, pe blogul Obiective și informații turistice România, altele încă nu sunt relatate. Din acest motiv am adăugat linkuri de căutare pe Google cu localizări pe hartă, pentru a ușura pe cât posibil căutările. De asemenea sunt aranjate pe orașe, și zone turistice.

[ads-post]

Oferte de cazare în județul Constanța

Booking.com
Redactor articol: Erdo Ana-Maria, verificat și publicat de Florin Stan (administrator blog), © Toate drepturile sunt rezervate autorilor. Informațiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odată cu trecerea timpului. Copierea articolelor este permisă în proporție de 60% cu link dofollow către sursa oficială, având pretenția de a fi anunțați despre locul unde este adăugat conținutul. Surse foto: ro.wikipedia.org, altele sunt menționate în subsolul imaginilor. Surse video: YouTube - Romania VR. Mulțumim realizatorilor acestor superbe fotografii și videoclipuri. Respectăm drepturile de autor. Dacă doriți eliminarea acestora, vă rugăm să ne contactați aici sau citiți aici regulamentul pentru adăugarea linkului către autor. Vă mulțumim!
[youtube src="mfvDi28hfyc"/ featured="1"]

Monumentul triumfal Tropaeum Traian se află în localitatea Adamclisi, la 60 de kilometri de Constanța şi se numără printre cele mai fascinate locuri istorice din țara noastră.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!




[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget