Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.

Satul rotund din România, Charlotenburg

Satul rotund din Romania Charlottenburg

Relaxați-vă în satul rotund Charlotenburg

Cine nu şi-ar dori să se relaxeze la ţară în liniște şi aer curat? România ne oferă zone rurale minunate, de care reușim să fim foarte fascinați. Dacă sunteţi mare fan a vacanțelor petrecute în mediul rural ar fi păcat să nu treceți şi prin singurul sat rotund din județul TimișCunoscut şi sub denumirea de Bariţa sau Șarlota, satul Charlotenburg este situat la o distanţă de 45 de kilometri de Timișoara, pe drumul județean 691.

Planul vechi al satului rotund Sarlota sau Charlottenburg
Plan vechi al satului rotund Șarlota (Charlottenburg). Sursă foto commons.wikimedia.orgBy Francesco Griselini ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Satul rotund Charlotenburg, scurta descriere

Întemeiat prin aducerea a 32 de familii din Germania şi Italia, localitatea a fost atestată documentar în anul 1771. Legendele locale susțin că această localitate poartă numele soției contelui Clary Aldringen, care a dispus la acea vreme construirea unui sat circular. În acele vremuri se afla în mijlocul satului o plantație de duzi şi o fântână. Odată cu tăierea plantației în locul acesteia au fost construite o școală şi o biserică. În secolul al XIX-lea, aici a fost amenajat un parc de vânătoare cu cerbi din Austria, Germania şi Boemia, care a avut o activitate îndelungată şi care a trecut în patrimoniul Casei Regale a României, astăzi fiind administrat de Ocolul Silvic Timișoara.

Povestea pilotului care a coborât sa viziteze satul rotund Charlottenburg
O poveste locală spune că, în timpul sau după Primul Război Mondial, un avion biplan a aterizat pe un câmp din apropierea satului. Pilotului german îi atrăsese atenția forma circulară a satului și a vrut să coboare pentru a-i cunoaște pe oamenii care trăiau într-un loc atât de frumos. Sursă foto, citat locuridevisinromania.blogspot.com. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Care sunt atracțiile turistice din Charlotenburg?

Declarat monument istoric de Ministrul Culturii şi Cultelor datorită formei sale, acest sat impresionează prin peisajul său unic. În centru merită vizitate biserica romano-catolică, domeniul de vânătoare, duzii seculari şi frumoasele case de șvabi, care nici una nu este mai înaltă decât cealaltă cu nici măcar un deget.

Cel mai mare domeniu de vânătoare din România la Sarlota, judetul Timis
FOTO Charlottenburg, fabulosul sat rotund din județul Timiș, scos din anonimat cu pușca. Sursă foto adevarul.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Oferte de cazare în Charlotenburg

Pentru că tot vorbim de rustic și specific țărănesc, vă recomandăm Pensiunea Casa Altringen. Aflată la doar 3,3 km de Charlotenburg și la doar 50 de km de Timișoara, Casa Altringen vă oferă camere amenajate tradițional în stil bănățean. Oaspeții se pot bucura de specialități locale și preparate proaspete din bucătăria mediteraneană la restaurantul proprietății. Această proprietate este de asemenea cotată pentru cel mai bun raport calitate/preț în Bogda! Clienții primesc mai mult pentru banii lor comparativ cu alte proprietăți din această zonă.

Comentarii și note de la vizitatori:

Booking.com

[bgallery] [img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-Q_tXkA7CB-0mbz1Fs5sV7KlQmVdhxX1xCR_BP8FeLWwKaHfXQQxvn8Oll24SHj06DCxcp-ARtPYLOUY_AJSjctHwZ1irg3MVKoEGMv-qN7BdK1UQSgZb2zvKYUNlIMyFUbAokXRbj1k/s1600/cazare_casa_altringen.jpg"][/img] [img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCZ5K_tcxh3H7Qeda7Y10OZT8mwKhTm4vABo5ZrZWPKjEwVHc2ra350sdjouWp6oa5rd6on2O5sRGnvVfQhD8ORZ991VDG4qsBvjFssNKKFrVDPKyXK_QmMwxS5TFq7aHg5UcsLPbmYfw/s1600/cazare-casa-altringen.jpg"][/img] [img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-DuUfxP8XfN1a-wyqqCTSKjeH3Lzars64gdX4DipVzh96pId6YNiVPRdDwrd4LbzRPLnrQi6S0-U1yqPTWvDsxs0PtrtKzy577B1bKlfUs7Q6VgRBh6TVHmlNieylC1gUA2eqUoNIzVo/s1600/pensiune-casa-altringen.jpg"][/img] [img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6tSn3MWY78Lr5tJ2gydqxDzcx0FztJatQfMWycSvYNOAC-l3RTod8uXnhKPyzQ8vA5yOugpHWohtp4UYb8JyVqZkcr6Il3grqHgMWZRJZ4duBapGGdfF-b5dzYr_5B6ACyWtsuCSDtjQ/s1600/pensiunea_casa_altringen.jpg"][/img] [img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgmH_BG3ioALwvhqA9VvTBiilVz6I6Ttyshby1a3S9J1tAs9ibyxGEhImzSTPKLorwRLzfPZpmwbIatGlYPtB7bhYlPByruGBwcmX-ItPtESgQOr_XsPBcWNE3ZTuJvl6kkICE5ewGejRw/s1600/cazare_charlotenburg.jpg"][/img] [/bgallery]
Sursă foto Casa Altringen. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului. Consultați disponibilitatea camerelor și prețurile aici.

Alternativ, alături de partenerul nostru Booking.com, vă punem la dispoziție cele mai avantajoase oferte de cazare din zonă pentru un sejur de 3, 4 sau 5 nopți. De la cele mai ieftine sau printre cele de lux, după buzunarul fiecăruia, încercați cu încredere ofertele de cazare pe care le oferim. Motorul nostru face căutări printre sutele de oferte în orice zonă căutată, apoi le prezentăm cu poze, impresii și note de la vizitatori.

[ads-post]
Booking.com Redactor articol: Erdo Ana-Maria, verificat și publicat de Florin Stan (administrator blog), © Toate drepturile sunt rezervate autorilor.
Surse foto: opiniatimisoarei.ro, commons.wikimedia.org, locuridevisinromania.blogspot.com, adevarul.ro. Linkurile sunt evidențiate sub imagini.
Surse video: YouTube - Observator TV. Mulțumim realizatorilor acestor superbe fotografii și videoclipuri. Respectăm drepturile de autor. Dacă doriți eliminarea acestora, vă rugăm să ne contactați aici sau citiți aici regulamentul pentru adăugarea linkului către autor. Vă mulțumim!
[youtube src="qHme4wV_E5E"/ featured="1"]

Satul rotund din România, Charlotenburg este declarat monument istoric de Ministrul Culturii şi Cultelor datorită formei sale, acest sat impresionează prin peisajul său unic.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!




[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget