Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.

Castelul Cantacuzino din Bușteni

Imagine cu Castelul Cantacuzino din Busteni
O parte din frumoasele atracții turistice ale țării noastre cu care ne putem mândri oricui este alcătuită din fortărețe şi castele, care atrag mereu prin arhitectura frumoasă şi istoria lor. Odată ajunși în județul Prahova ar fi păcat să nu consultăm un ghid turistic, deoarece acest loc este bogat în obiective turistice fascinante care într-adevăr merită vizitate.

Castelul Cantacuzino aflat în Bușteni, la 10 minute de centrul orașului este locul care atrage an de an o mulțime de curioși şi care parcă ne transpune într-un alt loc oarecum neromânesc. Această clădire, care aparținea odată familiei Cantacuzino, a fost naționalizată în anul 1948, apoi transformată într-un sanatoriu, dar spre bucuria noastră astăzi adăpostește un veritabil muzeu, având posibilitatea de a găsi aici o adevărată oază de relaxare şi o frumoasă zonă de agrement pentru întreaga familie.

Povestea neştiută a Castelului Cantacuzino, din Buşteni.
Povestea neștiută a Castelului Cantacuzino, din Bușteni. „Nababul“ a dorit să-i învelească acoperișul cu monede din aur şi să-i paveze curtea.
Sursă adevarul.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Cum putem petrece timpul la Castelul Cantacuzino?

Dacă majoritatea edificiilor istorice din țara noastră ne oferă posibilitatea doar de a admira urmele unei istorii, iată că aici avem posibilitatea de a petrece ceva mai mult timp într-o atmosferă relaxantă şi plăcută. Domeniul întins pe o suprafață de 3 hectare nu doar oferă o superbă priveliște, ci ne încântă prezența prin găzduirea unei biserici vechi, aduse din Maramureș, a unui restaurant specific francez, a unui traseu de tiroliană, a unui parc de aventuri şi a 20 de ateliere, majoritatea dedicate copiilor.

Foto parcul de aventură Castelul Cantacuzino din Bușteni
Parc de aventură la Castelul Cantacuzino din Bușteni. Sursă foto adevarul.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.
În castel putem vedea picturi pe piele de Cordoba ale membrilor familiei, putem admira mozaicuri românești şi tavanele minunat sculptate şi pictate, cât şi piese de ceramică şi o colecție unică în România; - o colecție de heraldică. Colțișorul cel mai impresionant al acestui loc se află la etajul superior al castelului, unde se găsește o minunată şi valoroasă galerie de artă care cuprinde opere semnate de mari artiști importanți precum Van Gogh, Dali şi Picasso.

”Moving Van Gogh”, o nouă expoziție la Castelul Cantacuzino din Bușteni
”Moving Van Gogh”, o nouă expoziție la Castelul Cantacuzino din Bușteni. Sursă foto www.news.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.
Castelul poate fi vizitat zilnic între orele 10:00 şi 18:00, intrarea fiind posibilă din oră în oră. Cu ocazia organizării evenimentelor private, castelul este închis publicului.

Alte atracții și obiective turistice în apropiere de Castelul Cantacuzino din Bușteni

Distanța este calculată de lângă Castelul Cantacuzino pe o rază de aproximativ 15 de km. Vă rugăm citiți aici termenii și condițiile, manualul de utilizare al calculării și sincronizării distanțelor.

Cazare la Vila Castel Cantacuzino


[ads-post]
Situată la aproximativ 19 minute de mers pe jos de pârtia de schi Kalinderu, Vila Castel Cantacuzino se află în grădina Castelului Cantacuzino și oferă vedere la munte, grădină și terasă. Proprietatea pune la dispoziție bar și restaurant. Vila are living și TV cu ecran plat cu canale prin satelit. Proprietatea include zonă de luat masa și chicinetă cu frigider și prăjitor de pâine. Puncte de atracție renumite, cum ar fi Castelul Cantacuzino, Fun Park Kalinderu și telegondola, se află în apropierea vilei. Tariful include accesul gratuit la Castelul Cantacuzino.

Booking.com

Sursă foto Vila Castel Cantacuzino. Click aici pentru rezervare cameră.
[pgallery] [img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVJkvt3hQkmrBJuYlUR9CnsDhAoseVZMBcjqLsZCEQ1Yc1ULuK1hpOC3iRMU-U43n5XRxX3-dexULnDoPxlIk0UUMf6jfeU0Mgn_nU-A-uNOPKWTo_Ke7X8ZJMb2fSq5bJthq8Nd8heck/s1600/cazare_busteni_cantacuzino.jpg"][/img] [img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEir9hZClyCdS4RTInRLOuUQQ9zcccTEUTzPryiGp4xLcNJZuMEn1u2hI-acemPdkJeAveS5zWqMeHw_fExsdAbB91g84UuoPCQ4iv_qE3DQCjcxsh3cYKhSAFZbcQnl9F7CjVJfJhVIeMI/s1600/Vila-Castel-Cantacuzino-Cazare.jpg"][/img] [img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjT8urLToLZRSmUSfpL0Cq-c5W75-1BCp-U0CgtAl8HY_Jtf8AzWXPQGHktDRyI3q4wuq6Qf4m1JYSnInjv2wyVtduoCe7W45aJGoU3QULRprM1HZnFOYO-8-Ev8re49YBCz0sSc8b1IQ/s1600/Unterkunft_Schloss_Cantacuzino.jpg"][/img] [img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQCMs0TUllbshbQfWxx9wEUKtOWKxixNAzVt2v7StkPSqTDPDfJGTXitINm8iAJTsAbq9K5INI3x4-6rFo4bSrkJuqHttCVGquxjG9BCFS0enmxiCZAC_Z8WwbzrRU6b32hvzPV9RBYx8/s1600/accommodation_castle_cantacuzino.jpg"][/img] [img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEieZsTLPq1RskilbPNYil-Ze8EqYAbU2y-HTuM-XR-8APKO2rVV8firuKY4-rRr6miEK3R0Gm0ZlJOZHXjtiouc5Vzh7khFs_oO5OdgbScu2xlNG-fzyEIE41vWTPvvwbquwx3Sc36-jhk/s1600/cazare-castelul-cantacuzino.jpg"][/img] [img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhSoVPAbmitV9QzLZNSzJTk6c27OUczHCrYPoKXMhg5vtQNL9lmmZHKSoCDTZt9rJSc03PyVgrc9QxiSYMjEBI30tFE-zybmPudTzKjwEqYQgehnVnI2j7GLLHgmfYSg38BFNdz6pBfr7E/s1600/Cazare-Vila-Castel-Cantacuzino.jpg"][/img] [img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEilzr6kg-nK94ZTnWxDblxa8Tu2gw8_60hj_dEJs_mKaDdrWQh6asnRbSuByU3OUTZ580_Xq-y79S2bzz19xrldlTQFHGr7oLskoLdDoFtvRVq2EX4ZVw-j5lCPfsE83NRiVe0VZ9RyMKU/s1600/cazare_castelul_cantacuzino.jpg"][/img] [img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh1dTql8dsOsjGzZDr3AzhPsA9nJ_LH37YHRo3VS8NYPP2wVumCAysYPhTCctqCz2tKZxivVjH9P6ozkfcLPDTz6MjT57MwvfmgDxXejZX9aWh-zbXFyWSxtRwgw70-Z_B4-ycrYdYiPO0/s1600/Cazare_Vila_Castel_Cantacuzino.jpg"][/img] [img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhEPch7tWrOcIMZvXazj59TUoI7JbuXozhv_JSvSuMZYSnQ6LuCuztZnk90LhyphenhyphenaoIErH7jXX0ZyNgOmbR3OeHa9BRacPw3EOw0Pd0ljgraAA3zwTTehZlU-8i5KnHKWSf_Xh_8nDGECm4Y/s1600/castel_cantacuzino_cazare.jpg"][/img] [/pgallery] Sau beneficiați acum de reduceri la ofertele de cazare de mai jos:

Booking.com Redactor articol: Erdo Ana-Maria, verificat și publicat de Florin Stan (administrator blog), © Toate drepturile sunt rezervate autorilor.
Surse foto: travelwithred.com, altele sunt evidențiate explicit cu link sub imagini.
Surse video: YouTube - Turism Land. Mulțumim realizatorilor acestor superbe fotografii și videoclipuri. Respectăm drepturile de autor. Dacă doriți eliminarea acestora, vă rugăm să ne contactați aici sau citiți aici regulamentul pentru adăugarea linkului către autor. Vă mulțumim!
[youtube src="n1dkzhLo_Hs"/ featured="1"]

Cum putem petrece timpul la Castelul Cantacuzino? Domeniul întins pe o suprafață de 3 hectare; ... opere semnate de mari artiști importanți precum Van Gogh, Dali şi Picasso.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!




[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget