Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.

Peștera Românești, cea mai acustică peșteră din România

Peștera cu Apă
Odată ajunși în județul Timiș, ar fi păcat să nu vizitați una dintre cele mai atractive obiective turistice şi anume Peștera Românești. Situată la sud-est de satul cu același nume, Românești, comuna Tomești, în munții Poiana Ruscă, pe versantul stâng al văii Fărășești, a devenit o adevărată atracție datorită concertelor susținute de mari nume ale muzicii.

Descoperirile arheologice; o vatră de foc, două instrumente de os, ceramică care a aparținut cultului Tisa şi o groapă care mai mult ca probabil a servit ca depozit de cereale, atestă că existența aceste peșteri a fost cunoscută omului din cele mai vechi timpuri; din perioada paleoliticului, mezoliticului şi neoliticului. Datorită unei deschideri mari de acces în interior, printr-o intrare lată de 9,5 metri şi o înălțime de 2 metri, interiorul este luminat natural pe o distanţă de aproximativ 70 de metri adâncime urmând apoi o iluminare artificială.

Deși se află în curs de explorare, a fost deja explorată pe o distanţă de 1450 de metri, din care este permis accesul turiștilor pe o porțiune de 340 de metri. Galeria principală atinge cele mai mari dimensiuni în Sala Liliecilor, o sală denumită astfel, datorită unei coloane de lilieci ce sălășluiește aici.

Această peșteră beneficiind de o acustică deosebită a fost pentru prima dată în anul 1984, gazda unui concert simfonic, care bucurându-se de un mare succes, a transformat acest eveniment într-o tradiție, ca anual să fie cel puțin un concert.

Pe o scenă improvizată au concertat mari nume sonore ale muzicii clasice, rock, electronice, jazz şi blues precum: Filarmonica din Arad, Filarmonica din Banat, Cargo, Zdob şi Zdup, Nightlosers şi Bega Blues Band. În anul 2010, Filarmonica Banatului a reușit să strângă un număr record de spectatori, numărul acestora ridicându-se la 3000.

Situată la sud-est de satul cu același nume, Românești, comuna Tomești, în munții Poiana Ruscă, pe versantul stâng al văii Fărășești, a devenit o adevărată atracție datorită concertelor susținute de mari nume ale muzicii.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!




[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget