Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.

Mocănița de pe Valea Vaserului, Maramureș

Valea Vaserului, traseul mocănitei
Gara Vișeul de Sus, traseul mocănitei
Condiții frumoase de călătorie cu Mocănița de pe Valea Vaserului
Urcatul oilor la munte, Valea Vaserului, MaramureșTraseul mocăniței de pe Valea Vaserului
The last active forest railway in the Carpathians - Mocanita, Vișeul de Sus
Popasul Paltin pe traseul mocăniței de pe Valea Vaserului
Maramures, Mocãniţa, the Steam Train on Vaser Valley
Mocănița din Maramureș pe timp de iarna
Mocănița de pe Valea Vaserului pe timp de iarna
Mocănita Elveția la Botizu
Mocănița din Maramureș pe timp de iarna

Mocănița - Ultima cale ferată forestieră activă din Carpați.

Mocănița de pe Valea Vaserului a fost folosită inițial ca o modalitate de a transporta lemnul în zonele muntoase greu accesibile. Construcția acestei căi ferate forestiere a început în anul 1932, fiind foarte populară în secolul trecut, astăzi devenind o minunată atracție turistică şi un prilej relaxant de a călători.

Cunoscută drept ultima cale ferată forestieră din munții Carpați, pe traseul căii ferate Vișeu, avem posibilitatea de a face o călătorie cu una dintre cele 6 locomotive cu abur (Cozia, Krauss, Ioana, Bavaria, Elveția şi Mariuța), pe traseul parcurs de acestea de-a lungul râului Vaser până sus în munți.

Mocănița, vara pe Valea Vaserului, Maramureș
Sursă foto www.cffviseu.com, site-ul oficial al mocăniței. © Daniel Andreica. Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Traseul mocăniței de pe Valea Vaserului

Călătoria începe din Vișeul de Sus, unde este încărcată cu apă şi lemne şi pregătită de drum bătrâna locomotivă. Cu o viteză de deplasare de aproximativ 10 kilometri pe oră, pe șinele înguste pasagerii rămân fermecați de peisajul pitoresc, de natura sălbatică din jur, totodată perturbată de pufăielile vechii locomotive care înaintează obosită şi anevoioasă.

Traseul mocăniței din Maramureș, Vișeul de Sus
Sursă foto Facebook, site-ul oficial al mocăniței. © Toate drepturile sunt rezervate autorului.
La kilometrul 15, călătoria este oprită, pentru o bine meritată pauză a locomotivei care este realimentată din nou cu lemne şi apă pentru a ajunge la popasul Paltin, unde traseul turistic este terminat. La Paltin este amenajat un popas turistic unde se poate petrece timpul în natură sau se poate admira panorama de pe o platformă amplasată pe o stâncă în apropiere.

Popasul Paltin pe traseul mocăniței Maramureș
Sursă foto www.cffviseu.com, site-ul oficial al mocăniței. © Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Pentru a călători cu mocănița, este indicat să vă faceți rezervare

Pentru a avea parte de o asemena călătorie memorabilă este indicat să aveți o rezervare. Rezervarea se face pe site-ul oficial al Cff Vișeul de Sus, unde găsiți prețul biletelor şi ora exactă când are loc plecarea. În sezonul de vârf se suplimentează cu mai multe trenuri, însă este adevărat ca uneori locurile sunt limitate.


[ads-post]

Alte atracții și obiective turistice în Vișeu de Sus și împrejurimi:

Distanța este calculată exact de lângă obiectivul turistic Mocănița de pe Valea Vaserului, cuprinzând o rază de maxim 60 km.
Booking.com
Redactor articol: Erdo Ana-Maria, verificat și publicat de Florin Stan (administrator blog), © copyright: România online - Tourism in Romania. Toate drepturile sunt rezervate.
Surse fotowww.cffviseu.com și Facebook site-urile oficiale ale mocăniței de pe Valea Vaserului, Maramureș, adăugate cu acordul acestora.
Surse video: YouTube - Ciprian Pop și Cosmin Tomoiaga 
[youtube src="GYT13cGMd3E"/ featured="1"]

Mocănița de pe Valea Vaserului a devenit o minunată atracție turistică şi un prilej relaxant de a călători; pe șinele înguste pasagerii rămân fermecați de peisajul pitoresc, de natura sălbatică din jur...

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!




[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget