Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.

Ocna Sibiului - litoralul din Ardeal

Stațiuni balneare
Nu departe de orașul Sibiu la 15 kilometri, într-o zonă cu climă blândă şi înconjurată de dealuri, ne așteaptă cea mai frumoasă stațiune balneară Ocna Sibiului. Locuită de pe vremea dacilor, a fost atestată documentar din anul 1263, în antichitate fiind o zonă din care se extrăgea sarea.

Cercetările care au avut loc aici prin anul 1820, au făcut ca mai târziu cu 25 de ani să ia naștere una dintre cele mai căutate stațiuni balneare, prin transformarea lacurilor sărate în spații de agrement şi construirea unui pavilion central prin amenajarea unor clădiri pentru băi.

Această zonă denumită şi „Litoralul Ardealului”, își așteaptă turiștii în complexul balnear cu ape sărate, din lacurile care s-au format din antichitate şi care au efect curativ. Dacă doriți să petreceți aici câteva zile este o idee excelentă pentru liniște şi relaxare fiind o frumoasă zonă de agrement.

Ce putem admira în Ocna Sibiului?

Lacul fără fund, declarat monument al naturii, este un lac format pe locul unei vechi saline de sare abandonate. Cel mai adânc lac din România, se găsește tot aici, Lacul Avram Iancu care are o adâncime de 160 de metri. Ocna Sibiului este locul unde se găsește şi una dintre cele mai sărate apă, cu o salinitate de 400 g/l în Lacul Brâncoveanu.

Bisericile vechi completează lista de surprize din această zonă. Picturi murale renascentiste se găsesc în Biserica Reformată- Calvină, o bazilică înconjurată cu ziduri de apărare. Un amestec interesant cu elemente artistice din Țara Românească şi Transilvania se poate admira în Biserica Brâncoveanu de Sus, ctitorie a lui Mihai Viteazu din anul 1600.

Redactor articol: Erdo Ana-Maria

[ads-post]

Obiective turistice in Ocna Sibiului și împrejurimi:

Booking.com

„Litoralul Ardealului”, își așteaptă turiștii în complexul balnear cu ape sărate, din lacurile care s-au format din antichitate şi care au efect curativ.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!




[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget