Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.

Județul Hunedoara

Hunedoara County

Județul Hunedoara deține peisaje și vestigii istorice care au fost incluse in Patrimoniul UNESCO

Cu toții știm că avem o ţară frumoasă, care an de an atrage tot mai multi turiști din întreaga lume. Dacă îți dorești să petreci câteva zile sau un weekend departe de casă, nu e nevoie să treci granița, pentru că şi noi avem acasă multe zone frumoase şi atrăgătoare.

Dacă te-ai hotărât să pleci undeva, noi îți recomandăm să treci şi prin județul Hunedoara! Județul Hunedoara este un județ foarte atrăgător, cu multe obiective turistice, care ar fi păcat să le ratăm. Aici, dacă tot vorbim despre turism, putem avea aproape tot: munți, istorie, stațiuni montane, peisaje superbe şi chiar vestigii istorice care au fost incluse in Patrimoniul UNESCO.

Ce putem vizita în județul Hunedoara?

Castelul Hunedoarei

Denumit şi Castelul Corvinilor sau Huniazilor este unul dintre cele mai importante atracții turistice din acest județ. Construit de Iancu de Hunedoara în secolul al XV-lea, acesta a devenit o impunătoare cetate, cu elemente arhitecturale gotice, care reușesc să reîntoarcă orice vizitator într-o lume veche a cavalerilor şi domnițelor.

Cetatea de la Deva

Construită pe Dealul Cetății, în secolul al-XIII-lea şi deschisă circuitului turistic vizitarea acestui vestigiu istoric oferă ocazia de a face o plimbare cu singurul ascensor înclinat din țara noastră, în cazul în care optați să ajungeți în cetate cu telecabina.

Sarmizegetuza Regia

Fosta capitală a vechii Dacii, rămasă astăzi cel mai important sit arheologic, vă așteaptă să o vizitați. Acest loc ascuns în Munții Orăştiei, dovada reală a strămoșilor noştri ne poartă atent imaginația în urmă cu mii de ani.

Peștera Bolii

Aproape de Petroșani, la doar 6 kilometri, găsim o peșteră nu foarte cunoscută şi nu prea promovată activității sale turistice. Aici în munți se găsește una dintre cela mai mari şi spațioase peșteri din țara noastră. Turiștii au posibilitatea de a participa la diferitele evenimente care sunt organizate în interior sau se pot plimba pe podurile special amenajate în interior spre a admira un minunat joc al luminii ce se reflectă pe pereții cavernei.

Parcul Național Retezat

Este poate cel mai frumos parc natural de care țara noastră poate fi într-adevăr mândră. Aici vei fi cu siguranță surprins de întreaga frumusețe a naturii prin mulțimea de lacuri, aproximativ 80 la număr şi a celor 20 de vârfuri muntoase. Iubitorii de natură şi mai ales cei de drumeții montane se pot bucura de trasee marcate care leagă aceste minunate locuri pitorești din Munții Retezat.

Mănăstirea Prislop

Mănăstirea Prislop este unul dintre cele mai cunoscute locuri de pelerinaj religios. Aici, în acest important lăcaș de cult zi de zi își găsesc liniștea sute de oameni care vin la mormântul făcător de minuni a celui care a fost marele duhovnic Arsenie Boca.

Stațiunile montane din Județul Hunedoara

Pasionații de sporturi de iarnă se pot bucura în sezonul rece de excelente locuri. Indiferent că rămânem în zona Văii Jiului, Petroșani sau Retezat aici pasionații nu sunt constrânși de sezon, deoarece nu doar stațiunea Straja oferă cele mai minunate clipe. Sporturile extreme sunt foarte apreciate şi puteţi descoperi cum se face rafting pe Jiu, puteţi escalada pereții munților sau chiar zbura cu parapanta.

După cum bine ați citit, județul Hunedoara nu este o zonă turistică pe care merită să o ratați. În cazul în care plănuiți câteva zile cele mai bune oferte de cazare le găsiți pe blogul nostru, România online - Tourism in Romania.

Redactor articol: Erdo Ana-Maria

[ads-post]

Mai multe atracții și obiective turistice în județul Hunedoara:

Aici ve-ți găsi o listă detaliată cu majoritatea atracțiilor și obiectivelor turistice din județul Hunedoara.
În cazul în care sunteți în căutare de drumeții, iar blogul nostru vă inspiră, vă dorim călătorie plăcută!

Booking.com

Județul Hunedoara este un județ foarte atrăgător, cu multe obiective turistice care au fost incluse in Patrimoniul UNESCO și care ar fi păcat să le ratăm.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!




[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget