Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.

Castelul Bran, supranumit Castelul lui Dracula

Castelul Bran, la munte
Odată ajunși în județul Brașov ar fi păcat să ratați vizitarea unuia dintre cele mai importante obiective turistice ale zonei. După ce a devenit arhicunoscut în întreaga lume, datorită scriitorului irlandez Bram Stoker, Branul este o atracție turistică în orice perioadă a anului şi o alegere perfectă pentru a petrece un weekend plin de relaxare.

Pe locul unei cetăți vechi de lemn a cavalerilor teutoni, a început ridicarea castelului în anul 1382, lucrare finalizată într-o perioadă de 5 ani, care a transformat acest loc într-o fortăreață cu rol de vamă la granița regiunii TransilvaniaAni mai târziu castelul este dăruit ca feudă de Sigismund de Luxemburg domnitorului Mircea cel Bătrân.

Numele lui Vlad Țepeș rămâne în istoria locului din anul 1459, când atacând suburbiile orașului ucide sute de sași, lucru care îi determină pe cronicarii vremii să îl descrie ca fiind cel mai tiran domnitor al tuturor timpurilor.

Cumpărat de sașii din Brașov în anul 1498 de la regele Vladislav Jagello al II-lea, acesta este oferit în anul 1918 reginei Maria a României, când Transilvania devine parte a României Mari. Castelul Bran odată devenit reședință a familiei regale este restaurat şi amenajat.

Deschis prima dată publicului, după naționalizarea sa în perioada comunistă, în anul 1956, este amenajat în interior un muzeu de artă feudală şi istorie. În anul 2006 acest castel este retrocedat principesei Ileana, 3 ani mai târziu intrând în deplin în posesia familiei Habsburg.

Ce putem admira la Castelul Bran?

Putem admira obiecte din colecția familiei Habsburg, inclusiv coroana, camera faimosului scriitor irlandez de unde putem afla mai multe despre romanul „Dracula”, iar în curtea castelului într-un mic muzeu putem cunoaște modul de viață şi tradițiile vechilor țărani din regiune. Bineînțeles să nu omitem peisajele montane din jur.

Noi vă putem ajuta cu cele mai bune şi avantajoase oferte de cazare din această zonă.

Deoarece este mult prea frumos să ai ocazia şi posibilitatea de a te întoarce în timp, într-un loc care își păstrează prin curțile interioare şi în toate încăperile aerul medieval ar fi păcat să nu rămâi un weekend sau măcar 2 zile aici.


Redactor articol: Erdo Ana-Maria

[ads-post]

Alte obiective turistice in împrejurimile castelului Bran:

Booking.com

Branul este o atracție turistică în orice perioadă a anului şi o alegere perfectă pentru a petrece un weekend plin de relaxare.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!




[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget