Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.

Canionul Șapte Scări - atracția cascadelor

Seven Ladders Canyon
Canionul Șapte Scări este un loc de o frumusețe unică în mijlocul naturii din țara noastră, uşor accesibil tuturor indiferent de vârstă.

Situat în județul Brașov, în partea de vest a masivul Piatra Mare, acesta este un defileu săpat în calcare jurasice şi format din trepte, mai exact 7 ca număr, care se transformă în cascade datorită pârâului Șapte Scări, atunci când nivelul acestuia crește.

Amenajarea canionului a început undeva între anii 1920-1930 prin montarea primelor scări pentru a facilita accesul în defileu, iar în anul 1970 au fost montate mai multe scări şi pasarele, fiind redeschis circuitului turistic abia în anul 2013.

Lungimea totală a canionului este de 160 de metri, format din 7 trepte cu o diferență de nivel de aproximativ 58 de metri, care oferă o priveliște mai mult decât spectaculoasă pe durata a 30-40 de minute cât durează străbaterea acestuia, fiind vizibile mai multe cascade.

Acest loc frumos amenajat este accesibil tuturor turiștilor zilnic, cu excepția zilelor nefavorabile meteorologic, în intervalul orar 10:00 - 18:00. Accesul în defileu este posibil prin achitarea unei taxe de intrare.

Aici ve-ți găsi site-ul oficial pe Facebook cu cele mai frumoase și minunate fotografii, videoclipuri, program, cât și taxele de intrare în canion.
Redactor articol: Erdo Ana-Maria

[ads-post]

Alte obiective turistice in împrejurimile canionului Șapte Scări:

Booking.com

Situat în județul Brașov, în partea de vest a masivul Piatra Mare, acesta este un defileu săpat în calcare jurasice şi format din trepte...

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!




[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget