Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.

Muntele Tâmpa din Brașov

Orașul Brașov
Județul Brașov, bogat în obiective turistice, reușește să ne poarte până la cele mai mari altitudini delectându-ne privirea şi simțurile cu imagini pe care nu le vom uita niciodată. Ajunși odată aici, nu putem pleca mai departe, până nu vom epuiza oferta atracțiilor turistice de care acesta dispune. Bogăția naturală a locului şi urmele istorie vizibile şi simțite şi astăzi ne-au făcut să urcăm pe muntele înconjurat de oraș.

Muntele Tâmpa, parte a Masivului Postăvarul, este unul dintre locurile de unde poți admira frumoasa panoramă a orașului Brașov şi poți admira petele naturale de culoare pe care natura le oferă an de an indiferent de anotimp.

La o altitudine de 960 de metri se găsesc şi astăzi urme şi ruine care atestă mărturia unei istorii lungi şi zbuciumate. În secolul al XIII-lea, aici a fost ridicat, unul din cele 7 castele, care au inspirat numele german Siebenbürgen (cele șapte cetăți medievale săsești).

Cetatea Braşovia, a servit ca loc de refugiu şi nu a putut fi cucerită niciodată, numită „cheia” stăpânirii orașului. Secole mai târziu această cetate a fost demolată, iar pietrele rezultate au fost refolosite la întărirea cetății din vale, care era ridicată în acea perioadă.

Astăzi urmele istorie mai sunt vizibile la poalele muntelui unde putem găsi Turnul Cizmarilor, Turnul Cuțitarilor, şi a unei capele catolice care purta hramul Sf. Leonard.

Muntele Tâmpa devenit rezervație naturală, cu o suprafață de, 2 hectare, care are ca scop conservarea şi protejarea peisajului, a speciilor florare şi faunistice, este locul unde exploatarea lemnului a fost şi este interzisă.

Pentru a ajunge aici vă puteţi aventura pe unul dintre cele 4 trasee: Treptele lui Gabony, un traseu de aproximativ o oră, cu parcurgerea a 167 de trepte abrupte, Drumul Serpentinelor, un traseu de 800 de metri, Drumul Cavalerilor care are aproximativ 2 kilometri, care continuat va duce în Poiana Brașov.

Dacă sunteți plictisiți sau obosiți de o drumeție, traseul cu telecabina vă oferă o frumoasa și galantă priveliște trecând pe lângă punctul însemnat cu litere Brașov.

Pe platoul din vârful muntelui aveți ocazia de a vedea o panoramă extraordinară a Țării Bârsei şi vă puteţi delecta în Restaurantul Panoramic.

Redactor articolErdo Ana-Maria

[ads-post]

Alte obiective turistice in împrejurimile muntelui Tâmpa:

Booking.com

Muntele Tâmpa, parte a Masivului Postăvaru, este unul dintre locurile de unde poți admira frumoasa panoramă a orașului Brașov.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!




[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget