Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.

Cetatea Făgărașului - Muzeul Țării Făgărașului „Valer Literat”

Făgăraș Citadel
Recent introdusă în circuitul turismului românesc, Cetatea Făgăraș, a devenit într-un timp relativ scurt una dintre cele mai atractive atracții turistice din țara noastră.

Cu o istorie de mai bine de 600 de ani, această cetate a fost de-a lungul timpului cetate de apărare, devenind apoi principalul loc de desfășurare a balurilor organizate de doamna Stanca (soția lui Mihai Viteazul), închisoarea șerbilor revoltați în anul 1630, cazarmă şi închisoare militară după anul 1696 şi închisoare pentru oponenții sistemului comunist în perioada 1048-1960, iar acum un veritabil muzeu care merită vizitat.

Pe locul unei vechi fortificații de lemn şi pământ a început construcția cetății prin anul 1310, principalul scop al acesteia fiind cel de apărare a părții de sud-est a Transilvaniei în fața incursiunilor otomane şi tătare. De-a lungul timpului, datorită transformărilor pe care le-a suferit această fortificație a devenit nu doar reședință a domnilor Transilvaniei şi centru politico-administrativ al ținutului cât şi unul dintre principalele puncte de atracție din județul Brașov.

Întinsă pe 5 nivele, cetatea este împărțită în 66 de încăperi. În interior se poate admira arhitectura cât şi camerele de tortură inclusiv dotările acestora cu temute obiecte. Tot aici se găsește Fecioara de Fier, un temut obiect de tortură, realizat ca o cușcă de metal cu mai multe cuțite. Scopul crunt al acestui sistem era acela de a provoca cât mai multă suferință victimelor sale. Legendele cetății spunând că cel torturat de această Fecioară de Fier putea suferi chiar şi două zile cele mai groaznice chinuri.

O altă atracție fascinantă este garda formată din cei zece străjeri, care fac schimbul de gardă în fiecare sâmbătă şi duminică la ora 12. Costumele străjerilor sunt cât se poate de autentice, fiind realizate copii fidele a celor existente în secolul al XVII-lea.

Cetate poate fi vizitată zilnic între orele 10:00 şi 19:00 fiind deschisă circuitului turistic. Motorul nostru de căutare vă poate ajuta sa găsiți un loc de cazare dintre multitudinea de oferte care există in zonă. Mai ieftin sau mai scump, după buzunarul fiecăruia noi sincronizăm și comparăm aproape toate locurile, apoi vi le prezentăm cu imagini și descrieri. Încercați, nimic nu costă!

Redactor articol: Erdo Ana-Maria

[ads-post]

Alte obiective turistice în împrejurimile Cetății Făgărașului:

Booking.com

Recent introdusă în circuitul turismului românesc, Cetatea Făgăraș, a devenit într-un timp relativ scurt una dintre cele mai atractive atracții turistice din țara noastră.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!




[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget