Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.

Cetatea Rupea – o adevărată bijuterie națională

Rupea Citadel
Considerată până în anul 2009 aproape o ruină, Cetatea Rupea prin obținerea unor finanțări de transformare a reușit să devină, datorită edililor săi, o adevărată bijuterie care a intrat puternic în lista obiectivelor turistice din țara noastră. Aflată în aproape toate ghidurile turistice, măreața cetate situată la 50 de kilometri distanță de Brașov, pe drumul european DN13 atrage în fiecare an un număr tot mai mare de turiști.

Atestată documentar din anul 1324, Cetatea Rupea cunoscută sub numele de Kuholm a fost ridicată pentru a servi ca loc de refugiu pentru sașii răsculați împotriva regelui Carol Robert de Anjou al Ungariei. Ridicată pe dealul Cohalmului a fost construită nu doar ca cetate şi refugiu ci şi ca important centru comercial şi meșteșugăresc al breslelor din secolul al XV-lea.

În interiorul zidurilor fortificate, principale atracții sunt cele patru turnuri, o fântână adâncă de 41 de metri care datează din anul 1613 şi mai pot fi descoperite încă 100 de încăperi din piatră.

Turnul Porții este turnul care avea rolul de apărare fiind prevăzut cu guri de scurgere a păcurii, în fața lui fiind săpat un șanț adânc, care avea să fie prima piedică a atacatorilor de a intra în cetate.
Turnul Slujitorilor era turnul în care stăteau străjerii pentru a păzi cetatea, iar în caz de asediu locul se adăposteau toți supușii.
Turnul Slăninii era locul de depozitare pe timp de iarnă a rezervelor de hrană. Se pot vedea şi astăzi la ferestrele din piatră, cârligele în care era agățată slănina pe perioada iernii.
Cel mai măreț turn este cel al Cercetașilor, fiind mai înalt cu trei nivele şi care astăzi oferă o minunată panoramă.

Programul de vizitare al cetății este zilnic între orele 9:00 - 17:00, iar în perioada aprilie august până la ora 20:00.

Indiferent că străbateți traseul Brașov - Sighișoara ca moment de relaxare, ocazional sau în interes de serviciu, ar fi păcat să nu țineți cont de aceste informații turistice, pe care ghidul nostru turistic vi le pune la dispoziție şi să nu vizitați acestă cetate devenită o bijuterie.

Redactor articol: Erdo Ana-Maria

[ads-post]

Alte atracții turistice în împrejurimile cetății Rupea:

(function(d, sc, u){var s=d.createElement(sc), p=d.getElementsByTagName(sc)[0];s.type='text/javascript';s.async=true;s.src=u + '?v=' + (+new Date());p.parentNode.insertBefore(s,p);})(document,'script','

Cetatea Rupea a reușit să devină, datorită edililor săi, o adevărată bijuterie care a intrat puternic în lista obiectivelor turistice din țara noastră.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!




[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget