Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.

Misteriosul Castel Iulia Hașdeu

Misteriosul Castel Iulia Hașdeu din Câmpina
Vă invit să vă lăsați pașii purtați până în orașul Câmpina, pe Bvd. Carol I, la nr.199, unde veți găsi în cale enigmaticul Castel Iulia Hașdeu, construit de tatăl acesteia Bogdan Petriceicu Hașdeu (scriitor, om politic, publicist), între anii 1894-1896, ca un omagiu adus fiicei sale, după moartea timpurie a acesteia.

File de istorie… ale castelului

Este un loc încărcat cu o puternică simbolistică, cu iubire părintească, căci Hașdeu a construit acest castel fiind călăuzit de spiritul fiicei sale. Inițial, tatăl Iuliei Hașdeu a vrut să construiască o catedrală, dar s-a răzgândit, astfel că muzeul de azi este compus din trei turnuri de piatră, iar al treilea dintre ele reprezintă un templu. Castelul a fost realizat după planurile lui Hașdeu, dar acesta a mărturisit că Iulia a fost cea care l-a ghidat, prin intermediul ședințelor de spiritism ținute în Micul Templu din cimitirul Bellu sau în biroul academicianului.

Templul durerii Legendele Cimitirului Bellu
Sursă foto Templul durerii. ©Toate drepturile sunt rezervate autorilor.

Pe ușa principală există simbolul ochiului lumii și pe crenelurile turnurilor se poate observa inscripția datei de 2 iulie, căci la această dată, Bogdan Petriceicu Hașdeu sărbătorea simbolic ziua celor două ființe din viața sa, pe care le-a iubit nespus, cele două Iulii ale sale: soția și fiica.

Despre Iulia Hașdeu, fiica scriitorului Bogdan Petriceicu Hașdeu

Despre fiica scriitorului și filologului român Bogdan Petriceicu Hașdeu, se poate spune că a fost un geniu, un copil care la vârsta de doi ani știa să citească și să recite poezii lungi, la doar 11 ani, știa trei limbi străine: franceză, engleză și germană, iar la 16 ani s-a înscris la Sorbona, fiind prima studentă româncă care a ajuns acolo, pentru acea vreme. Îi plăcea foarte mult să scrie, literatura și limba franceză și și-ar fi dorit să fie recunoscută drept scriitoare, dar din păcate o boală cruntă, tuberculoza, i-a curmat viața frumoasă la doar 18 ani.

Iulia Hașdeu, copilul genial cu un destin tragic.
Portret Iulia Hașdeu. Sursă foto radioromaniacultural.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorilor.

Profund îndurerați, mama și tatăl acesteia s-au refugiat în ideea că spiritual Iuliei încă este prezent în viața lor și că încearcă să comunice cu ei, astfel cei doi au început să țină ședințe de spiritism în castelul construit pentru fiica lor, loc în care și-au și petrecut ultimii ani din viață.

De cum pășești în interiorul castelului, vei observa că locul este încărcat cu multe simboluri, spre exemplu, la ferestre vei remarca oglinzi paralele, despre care se spune că multiplică în mod infinit tot ce intră pe acolo.

Structura castelului Iulia Hașdeu

Salonul de primire, al soției sale, o încăpere în care puteți admira următoarele exponate: bustul de marmură al doamnei, un portret al unui străbun de-al lui Hașdeu, o pendulă în stil Boulle, etc.

Sufrageria conține picturi murale ale familiei, mobilier în stil Rococo, vitrine cu vase din porțelan.

Castelul Iulia Hasdeu interior - salonul de primire.
Salonul de primire din castelul Iulia Hașdeu. Sursă foto invacante.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Templul se remarcă prin prezența Sfântului Graal și a lui Iisus Hristos (operă a lui Raphael Casciani), a unui altar în care se află o pianină. Despre această pianină se spune că uneori cântă singură, există și mărturia unui profesor care a vizitat muzeul cu elevii săi, iar acesta spune că au fost martorii acelor sunete ciudate. În plus, angajații confirmă și ei aceste legende tulburătoare: Iulia cântă când și când la această pianină, sfere luminoase, ciudate au fost văzute plimbându-se prin castel.

Templul se remarcă prin prezența Sfântului Graal și a lui Iisus Hristos.
Castelul „Iulia Hasdeu” - unul dintre cele mai fascinante locuri din țară. Sursă foto ziaruloglinda.blogspot.com.
©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Poți admira Biroul lui Hașdeu, cu mobilier în stil Rococo, tablouri, birou din lemn de nuc și Camera cu cale, a fiicei acestuia, care conține printre alte lucruri: păpușa și jurnalul acesteia, o călimară, un caiet de aritmetică, un bust al fetei.

Biroul de lucru al lui Hașdeu stil Rococo din lemn de nuc.
Biroul de lucru stil Rococo din lemn de nuc al lui Hașdeu. Sursă foto wwromania.wordpress.com.©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Camera obscură este locul în care se țineau ședințele de spiritism, aici sunt prezente cărți de spiritism, tablouri, masă pentru spiritism, trei scaune triunghiulare, un porumbel din piatră, o lunetă astronomică, etc. În peretele acestei camere există o gaură, care face legătura cu biroul lui Hașdeu și se crede că pe acolo intra spiritul fetei.

Fotografii de interior ale misteriosului Castel Iulia Hașdeu.
Fotografii de interior ale misteriosului Castel Iulia Hașdeu. Sursă foto blogdecalatorii.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Este un castel-muzeu, unic în lume, creat din iubirea părintească care trece dincolo de moarte, un loc misterios și interesant pe care trebuie neapărat să-l includeți în lista voastră.


[accordion] [item icon="map" title="Doriți să vizitați misteriosul Castel Iulia Hașdeu? Iată câteva oferte de cazare în apropiere la cele mai mici prețuri:"]
Booking.com [/item] [item icon="bed" title="Alte oferte de cazare în Câmpina pentru un sejur de 3 nopți, 2 persoane"]
Booking.com [/item] [item icon="list-alt" title="Program de vizitare al castelului Iulia Hașdeu"]➥Luni: închis.
➥Marți-Duminică: 9.00-17.00
➥1 Martie, 31 Octombrie, 1 Noiembrie, 28/29 Februarie: 8.00-16.00
➥În zilele de sărbători legale muzeul este închis. [/item] [item icon="envelope" title="Informaţii de contact, website oficial"]
[/item] [item icon="eye" title="Alte obiective turistice de vizitat în apropiere de Muzeul Iulia Hașdeu"]Distanța este calculată de lângă Castelul Iulia Hașdeu din Câmpina pe o zonă de aproximativ 20 km. Vă rugăm citiți aici termenii și condițiile, manualul de utilizare al calculării și sincronizării distanțelor.
[/item] [item icon="compass" title="Trasee turistice Câmpina"]
1. Traseul Muscel – Voila – Șotrile
Primul punct de atracţie de pe acest traseu este reprezentat de « Satul de Vacanţă », situat pe dealul Muscel, în plin soare, la altitudinea de 560 m în imediata apropiere a zonei de agrement « Fântâna cu cireşi ». De aici, din acest « sat de vacanţă », se poate admira panorama întregii terase a Câmpinei, inclusiv panorama munţilor Bucegi. La câteva sute de metri, începe pădurea Voila, care conferă o atracţie în plus. După circa 5 km de mers prin pădure, se ajunge în comuna Şotrile situată la o altitudine de aproximativ 800 m. Înainte de a pătrunde în comuna Şotrile, se poate face o scurtă plimbare până pe vârful Cucuiatu (826 m), cel mai înalt vârf din zona Câmpinei.

2. Traseul Văii Doftanei (citește aici traseul)

3. Traseul Câmpina – Băile Telega (citește aici traseul)

4. Traseul Câmpina – Brebu (citește aici traseul)

5. Traseul Câmpina – Poiana Câmpina – Schitul Poiana (citește aici traseul)
[/item] [item icon="edit" title="Redactor articol, surse foto, video..."]Redactor articol: Oana Potloaga, verificat și publicat de Florin Stan (administrator blog), © Toate drepturile sunt rezervate autorilor. Informațiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odată cu trecerea timpului. Copierea articolelor este permisă în proporție de 60% cu link dofollow către sursa oficială, având pretenția de a fi anunțați despre locul unde este adăugat conținutul. Surse foto: sunt menționate în subsolul imaginilor. Surse video: YouTube: Nila Bogdan Videography. Mulțumim realizatorilor acestor superbe fotografii și videoclipuri. Respectăm drepturile de autor. Dacă doriți eliminarea acestora, vă rugăm să ne contactați aici sau citiți aici regulamentul pentru adăugarea linkului către autor. Vă mulțumim![/item] [/accordion]
[youtube src="C15t7u7Z8wE"/ featured="1"]

Misteriosul Castel Iulia Hașdeu este un castel-muzeu, unic în lume, creat din iubirea părintească care trece dincolo de moarte, un loc misterios și interesant pe care trebuie neapărat să-l includeți în lista voastră.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!




[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget