Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.

Murfatlar, un obiectiv turistic ce nu merită ratat

Fotografii Murfatlar, viile Murfatlar
O scurtă descriere a orașului Murfatlar

Murfatlar este un oraș, din județul Constanța, situat mai exact la o distanţă de 18 km de reședința de județ. A fost atestată documentar sub acestă denumire în anul 1855. De-a lungul anilor numele orașului a fost schimbat în Basarabi în urma disputelor politice ca mai apoi în anul 2007 să revină la numele inițial.

Murfatlar, perspectivă spectaculoasă de pe podul ce traversează Canalul Dunăre - Marea Neagră.
Murfatlar, perspectivă spectaculoasă de pe podul ce traversează Canalul Dunăre - Marea Neagră.
Sursă foto Sînziana Ionescu, articol adevarul.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.
Construit în mijlocul plantațiilor, care împânzesc zona pe două nivele, orașul este un adevărat plai viticol care cuprinde peste 3000 de hectare de viță de vie. Cunoscut ca o regiune dezvoltată datorită activităților meșteșugărești şi al comerțului, orașul Murfatlar a devenit recunoscut și datorită cramei de vin, devenind cu timpul una dintre cele mai mari crame de vin din țara noastră.

Turismul în acestă zona s-a dezvoltat având ca axă principală obiective turistice de factura cultural istorică format dintr-un rupestru ansamblu din 6 bisericuțe, galerii şi morminte creștine cioplite într-un masiv de cretă, datorită rezervației naturale Fântânița şi conacului lui Mihail Kogălniceanu, ce astăzi găzduiește o grădiniță.

Foto rezervatia naturala Fantanita - Murfatlar
Rezervația naturală Fântânița – Murfatlar. Sursă foto cniptmurfatlar.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Murfatlar, un obiectiv turistic dulce amețitor

Orice vizită, care vă aduce în acestă zonă ar trebuie să cuprindă în circuitul ei şi o plimbare prin cea mai mare cramă din țara noastră. Aici puteţi admira Muzeul Viei și al Vinului, cu valoroase exponate, instrumente vechi de păstrare şi depozitare al vinului cât şi crama propriu zisă. Orice vizită aici include degustări de vin şi posibilitatea de a lua masa în incinta restaurantului unde simțurile vă vor fi delectate cu cele mai bune preparate tradiționale într-un decor rustic.

Fotografii Muzeul Viei și al Vinului din Murfatlar
Povestea vinurilor dobrogene începe cu peste 2000 de ani în urmă. Nu vei cunoaște cu adevărat Dobrogea decât dacă vei vizita Cramele Murfatlar. Sursă foto cniptmurfatlar.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Nu ratați o vizită la Crama Murfatlar!

Crama Murfatlar a fost înființată în anul 1955 şi deține o suprafață de 3000 de hectare, unde anual este produsă o cantitate aproximativă de 20.000.000 de litri de vin. Pot fi degustate printr-o vizită în cramă soiuri de vin ca: Lacrima lui Ovidiu, Trei Hectare, Fetească Neagră şi renumitul Zestrea Muscat Ottonel. De altfel cele mai bune învățături despre degustarea unui vin de calitate superioară vor fi explicate prin prezentarea semnificațiilor aspectului, culorii, gustului şi al mirosului, secrete cunoscute doar de somelieri. Vizitarea acestui obiectiv turistic dulce amețitor vă va conduce într-o minunată incursiune a unei tradiții de peste 40 de ani cu arome deosebite într-un cadru natural şi pitoresc.

Vinuri Lacrima lui Ovidiu, Trei Hectare, Fetească Neagră.
Foto Crama Murfatlar. Sursă foto imperialtransilvania.com. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Atracții și obiective turistice în orașul Murfatlar (Basarabi)


[ads-post]

Oferte de cazare în orașul Murfatlar (Basarabi)

Alături de partenerul nostru Booking.com, vă punem la dispoziție cele mai avantajoase oferte de cazare din zonă. De la cele mai ieftine sau printre cele de lux, după buzunarul fiecăruia, încercați cu încredere ofertele de cazare pe care le oferim. Motorul nostru face căutări printre sutele de oferte în orice zona, apoi le prezentăm cu poze, impresii și note de la vizitatori.
Booking.com Redactor articol: Erdo Ana-Maria, verificat și publicat de Florin Stan (administrator blog), © Toate drepturile sunt rezervate autorilor. Informațiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odată cu trecerea timpului. Copierea articolelor este permisă în proporție de 60% cu link dofollow către sursa oficială, având pretenția de a fi anunțați despre locul unde este adăugat conținutul.
Surse foto: murfatlarorasul.ro, restul sunt evidențiate explicit cu link sub imagini.
Surse video: YouTube - Crama Murfatlar. Mulțumim realizatorilor acestor superbe fotografii și videoclipuri. Respectăm drepturile de autor. Dacă doriți eliminarea acestora, vă rugăm să ne contactați aici sau citiți aici regulamentul pentru adăugarea linkului către autor. Vă mulțumim!
[youtube src="Ss8lAyW8AGM"/ featured="1"]

Murfatlar este un oraș construit în mijlocul plantațiilor, care împânzesc zona pe două nivele, fiind un adevărat plai viticol ce cuprinde peste 3000 de hectare de viță de vie.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!




[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget