Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.

Județul Sibiu - top obiective turistice

Fotografii judetul Sibiu
Județul Sibiu este unul dintre cele mai frumoase județe ale țării noastre şi care de cu seamă, dacă am alege să petrecem un weekend vizitându-l, ne-ar încânta privirea cu cele mai frumoase atracții turistice. În toate ghidurile turistice pe care aveți posibilitatea de a le consulta veţi descoperi imagini şi povești de basm. Probabil este unul dintre județele de care am putea vorbi multe seri la marginea unui foc de tabără şi ne-am da seama că, am mai putea continua încă multe alte zile.

Ce poți să vizitezi în județul Sibiu?

Ca orice vizită în această zonă, ar trebui să înceapă chiar cu orașul Sibiu, fostă Capitală Culturală Europeană (2007), care în continuare își merită pe deplin acest renume reușind să atragă an de an cei mai mulți turiști. Nu putem vorbi doar de Târgul de Crăciun, care a reușit să ne impresioneze în anii anteriori, ci care cu siguranță şi în următorii ne va atrage pașii şi atenția.

Targul de Crăciun de la Sibiu
Sursă foto www.romaniatv.net. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.
Sibiul este un oraș cochet, frumos cu multe obiective care într-adevăr merită văzute. Dacă am alege să ne perindăm pe străduțele vechi din centrul istoric am putea admira Turnul Sfatului, simbolul acestui oraș, palatul şi muzeul Brukenthal, Casa Moringer şi Palatul Filek.

Centrul vechi este o adevărată oază de relaxare, oferindu-ne mereu posibilitatea ca de câte ori ne simțim obosiți, să putem lua o binemeritată pauză pentru a ne răcori pe una dintre terasele amenajate cu mult gust.

Nu departe de aici, la doar 10 kilometri de centru găsim Dumbrava Sibiului, un loc de recreere unde pe lângă frumusețea naturii găsim Grădina Zoologică Sibiu şi Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra, unde spiritul nostru tradițional românesc ne va trezi cele mai nobile sentimente de admirație față de viaţa rurală românească.

Imagine din rezervatia naturala Parcul Natural Dumbrava Sibiului
Sursă foto ro.wikipedia.org. (CC)Qyd. Own work assumed (based on copyright claims)., CC BY-SA 3.0, Link
Probabil dacă totul s-ar fi limitat aici în acest județ, entuziasmul nostru de călător s-ar fi oprit de mult şi am fi căutat mereu ceva mai bun, dar iată că de aici putem continua dintr-un oraș fermecat de istorie în alte zone superbe mai puțin vizitate.

De aici şi până a ajunge între nori mai este doar un singur pas

Transfăgărășanul ⇗ cu toată frumusețea lui ne îmbie la cea mai frumoasă plimbare aproape de cer. Aici putem avea parte de frumusețea deplină a naturii alături de cascada şi Lacul Bâlea. În Porumbacul de Sus ne așteaptă o pitorească atracție, Castelul de Lut din Valea Zânelor, conducându-ne parcă într-o lume de basm inspirată din poveștile Fraților Grimm.

Traseul Transfagarasan cel mai frumos traseu din lume
Sursă foto www.descoperalocuri.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.
Ocna Sibiului ⇗, ne așteaptă să trecem pragul uneia dintre cele mai frumoase stațiuni balneare din ţară. Dezvoltată în jurul a 14 lacuri de apă sărată ne așteaptă cu o cură de sănătate şi mândrindu-se cu cele 3 bisericii vechi de o frumoasă arhitectură.

Strand in Ocna Sibiului
Sursă foto ocnasibiului.eu. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.
Dar totuși nu poți pleca din acest județ, până nu te relaxezi departe de agitația orașelor, şi nu treci prin Mărginimea Sibiului. O zonă din 18 localități, una mai frumoasă ca alta, unde principala atracție sunt monumentele medievale şi farmecul rural rămas intact.

fotografii, poze Mărginimea Sibiului
Sursă foto www.calatoriilasingular.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.
Nu în ultimul rând Păltinișul ne așteaptă în orice perioadă a anului, la o altitudine de 1442 de metri. Stațiunea Păltiniș este cea mai veche stațiune din țară fiind situată la cea mai mare altitudine din România.

Păltiniș, județul Sibiu – tărâm de poveste
Sursă foto www.sibiu-turism.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.
Nu poți vedea atâta frumusețe doar în trecere. Ideal ar fi să rămâi un weekend în această minunată frumusețe şi pasul să nu-ți fie grăbit.

[accordion] [item icon="eye" title="Alte atracții și obiective turistice în județul Sibiu"] [/item] [item icon="hotel" title="Oferte avantajoase de cazare în județul Sibiu"]Ofertele de cazare sunt variate, totuși cu ajutorul nostru îți poți organiza bugetul pentru câteva zile. Puteți alege de la hoteluri de lux până la pensiuni modeste după bunul gust. Alături de partenerul nostru Booking.com, vă punem la dispoziție cele mai avantajoase oferte de cazare din județul Sibiu. De la cele mai ieftine sau printre cele de lux, după buzunarul fiecăruia, încercați cu încredere ofertele pe care vi le oferim. Motorul nostru face căutări printre sutele de oferte în orice zonă doriți, apoi le prezentăm cu poze, impresii și note de la vizitatori.

Booking.com [/item] [item icon="plane" title="Bilete de avion low cost"]
Cumpărați bilete de avion cu momondo.ro!
momondo este un motor de căutare liber, gratuit și inspirator care compară oferte pentru zboruri, hoteluri și închirieri auto din întreaga lume.

[/item] [item icon="edit" title="Redactor articol, surse foto și video"]Redactor articol: Erdo Ana-Maria, verificat și publicat de Florin Stan (administrator blog), © Toate drepturile sunt rezervate autorilor.
Surse foto: Sunt menționate în subsolul imaginilor. Suplimentare: cjsibiu.romaxpixel.freegreatpicture.com, romania-travel-guide.com.
Surse video: YouTube - Astra Film FestivalMulțumim realizatorilor acestor superbe fotografii și videoclipuri. Respectăm drepturile de autor. Dacă doriți eliminarea acestora, vă rugăm să ne contactați aici sau citiți aici regulamentul pentru adăugarea linkului către autor. Vă mulțumim![/item] [/accordion] [youtube src="qGzRvdtdIHI"/ featured="1"]

Ce poți să vizitezi în județul Sibiu? Ca orice vizită în această zonă, ar trebui să înceapă chiar cu orașul Sibiu, fostă Capitală Culturală Europeană (2007)...

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!




[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget