Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.

Castelul Hunedoarei - printre primele 10 destinații de basm din Europa

Castelul Hunedoarei - printre primele 10 destinații de basm din Europa
Castelul Hunedoarei, Castelul Corvinilor sau Castelul Huniazilor
Castelul Hunedoarei, Castelul Corvinilor sau Castelul Huniazilor
Intrarea din față in Castelul Hunedoara
Castelul Hunedoarei, Corvin Castle, Castelul Corvinilor ori Castelul Huniazilor
Imagine 3D a castelului Hunedoarei sau Castelul Corvinilor
Arhitectura turnuri Castelul Corvinilor sau Castelul Huniazilor
In curtea castelului Corvinilor sau castelului Hunedoara
Castelul Hunedoarei în interior
Corvin Castle interior
Das Corvin Castle im Inneren
Întoarce de la vânătoare, tablou pictat de Ligeti Antal
Tablou pictat in acril cu Castelul Corvinilor
Castelul Hunedoarei sau după cum mai este bine cunoscut Castelul Corvinilor ori Castelul Huniazilor, este unul dintre cele mai importante obiective turistice ale județului Hunedoara şi ale orașului care poartă același nume.
Este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat în „top 10 destinații de basm din Europa”. Castelul Hunedoarei este cea mai mare construcție medievală cu dublă funcționalitate (civilă și militară) din România aflată încă "în picioare".  sursa - WIKIPEDIA
Acest minunat castel, inclus în lista celor mai frumoase şi atractive castele din Europa a fost construit după anul 1440 de Iancu de Hunedoara, fiind una dintre cele mai impunătoare construcții în stil gotic şi renascentist din țara noastră. Prevăzut cu turnuri, turnulețe, donjon şi bastioane, este un loc unde datorită istoriei bogate se țes multe povești în jurul blazonului şi al fântânii din interior.
În curtea castelului, alături de capela zidită tot în timpul lui Ioan de Hunedoara, se află o fântână adâncă de 30 de metri. Conform legendelor, această fântână ar fi fost săpată de trei prizonieri turci, cărora li s-a promis libertatea dacă vor ajunge la stratul de apă. Dar după 15 ani de trudă, când au terminat fântâna, stăpânii nu s-au ținut de cuvânt. Se spunea că inscripția de pe zidul fântânii înseamnă „Apă ai, inima n-ai”. În realitate, conținutul descifrat de specialiști este Cel care a scris această inscripție este Hasan, care trăiește ca rob la ghiauri, în cetatea de lângă biserică.                sursa - WIKIPEDIA
Construit pentru a fi reședință nobiliară, este lipsit de elemente de apărare, iar cea mai mare modificare pe care o suportă de-a lungul timpului, este în perioada în care acesta intră în posesia fiului lui Iancu de Hunedoara, Matei Corvin. Modificările efectuate în perioada lui Matei Corvin şi anume construcția unei noi aripi adaugă elemente renascentiste şi baroc întregii construcții.
Accesul în castel este posibil datorită unui pod de lemn, susținut peste pârâul Zlaşti de patru piloni de piatră. În interiorul castelului se pot vizita fântâna a cărui inscripție din interior este subiectul unei legende, capela, minunatele săli din interior: Sala Cavalerilor unde se poate admira o expoziție militară, Sala Spirală şi Sala Dietei şi nu în ultimul rând chilia călugărului Capistrano.

Castelul se poate vizita în fiecare zi, totuși în fiecare luni programul de vizitare este mai scurt. O vizită în acest loc minunat te va purta cu siguranță într-o minunată perioadă istorică unde domnițele, prizonierii şi călugării nu erau doar personaje de poveste. Iar pentru a reuși să te integrezi cât mai bine în această perioadă se pot închiria costume sau puteţi participa la duel cu cavalerii castelului.


Redactor articol: Erdo Ana-Maria

[ads-post]

Alte atracții și obiective turistice în apropiere de Castelul Hunedoarei:

Booking.com

Acest minunat castel, inclus în lista celor mai frumoase şi atractive castele din Europa este de asemenea situat în „top 10 destinații de basm din Europa”.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!




[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget