Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.

Sinaia - o atracție turistică în orice sezon

Sinaia gara, sinaia train station, Sinaia Bahnhof
Sinaia, una dintre cele mai frumoase atracții turistice din țara noastră, este o stațiune montană de relaxare, care prezintă vizitatorului pe lângă o bogată istorie şi un trecut cultural atrăgător, o adevărată minune a naturii. Această stațiune situată de-a lungul văii Prahova, pe versantul Masivului Bucegi, la o altitudine între 790 şi 1050 de metri oferă privirii un minunat decor verde, ideal pentru vacanțele visate.

Peisaj cu munții Bucegi din Sinaia
Sursă foto  www.peisaje-montane.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.
Locuită pentru prima dată de călugării şi scutelnicii mănăstirii Sinaia după anul 1690, așezarea s-a format având ca nucleu ctitoria spătarului Mihai Cantacuzino, căruia îi poartă numele, devenind ulterior comună, apoi comună urbană şi comună rurală, cuprinzând zonele Bușteni, Azuga, Poiana Țapului şi Predeal.

Supranumită „Perla Carpaților” în anul 1901 a devenit reședință regală iar zona a fost transformată într-o stațiune de lux, care punea la dispoziție 10 hoteluri şi 55 de vile mari, 50 de vile mijlocii, 60 de case țărănești, o grădină zoologică, băi de hidromasaj, 3 centre de călărie, restaurante, cofetării, berării şi magazine chiar şi două cazinouri.

Dezvoltarea zonei ca stațiune turistică a început în anul 1847, prin construirea castelului Peleş ⇗, a șoselei Sinaia-Brașov şi a căii ferate ce făcea legătura între Sinaia şi București, transformând astfel Sinaia într-o zonă rezidențială privilegiată şi un important centru al vieții politice.

Foto Castelul Peleş din Sinaia, Foto Peles Schloss in Sinaia
Sursă foto photorator.com. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

Cum putem petrece timpul în Sinaia?

Principalele atracții turistice care nu merită ratate sunt: Casa Memorială George Enescu ⇗,  Castelul Peleş ⇗, Cazinoul, Mănăstirea Sinaia, Crucea Eroilor de pe Muntele Caraiman, Munții Bucegi, Schitul din Peștera Ialomiței, Cascada Urlătoarea şi Lacul Bolboci.

În funcție de preferințe se poate opta pentru drumeții, împrejurimile oferind trasee montane cu variate grade de dificultate, cât şi pentru explorarea zonei cu ATV-ul, mașini Off-Road sau chiar cu bicicleta. Pe timpul iernii, stațiunea devine paradisul schiurilor oferind pârtii amenajate şi coborâri de agrement.

Schi la Cabana Stâna Târle din Sinaia
Sursă foto  www.stanatarle.ro. ©Toate drepturile sunt rezervate autorului.

[accordion] [item icon="eye" title="Alte atracții și obiective turistice în Sinaia"]Distanța este calculată din punctul 0, 106100 Sinaia: -Drumul european E60, Calea București la intersecție cu Calea Moroieni, vizavi de Restaurant Tradițional Românesc pe o rază de aproximativ 20 de km. Vă rugăm citiți aici termenii și condițiile, manualul de utilizare al calculării și sincronizării distanțelor.
[/item] [item icon="map" title="Trasee turistice Sinaia"]

Două dintre cele mai frumoase trasee turistice cu plecare din Sinaia

Foto cu marcaje si trasee turistice.Pentru a vă bucura în detaliu de natură, vă recomandăm traseele organizate de ghizi turistici specializați în domeniu. Nu recomandăm să călătoriți singuri, pe vreme rea sau fără echipament adecvat. 

Traseul 1: Sinaia – Poiana Stânei (distanță: 14,4 Km)
Sinaia (800 metri) ➤ Hotel Cota 1400 - Şaua Vârfului cu Dor (1925 m) ➤ Valea Izvorul Dorului - Şaua Lăptici (1830 m) ➤ Cabana Padina (1509 m)
Timp: 6 – 7 ore
Dificultate: mediu/dificil
Marcaj: bandă roșie
Observații: Traseu disponibil tot timpul anului

Traseul 2: Sinaia – Cabana Omu – Râșnov (distanță: 42,8 Km)
Sinaia - Poiana Stânei (1270 metri) ➤ Cabana Piatra Arsă (1950 metri) ➤ Hotel Peștera (1610 metri) ➤ Cabana Omu (2505 metri) ➤ Cabana Mălăiești (1720 metri) ➤ Uzina Electrică Râșnov (815 metri) ➤ Râșnov (675 metri)
Timp: 13 – 15 ore
Dificultate: mediu/dificil
Marcaj: bandă albastră
Observații: Inaccesibil iarna pe segmentele Sinaia - Piatra Arsă și Hotel Peștera - Cabana Omu[/item] [item icon="hotel" title="Cele mai bune oferte de cazare în Sinaia pentru un sejur de 3 nopți"]Alături de partenerul nostru Booking.com, vă punem la dispoziție cele mai avantajoase oferte de cazare din Sinaia. De la cele mai ieftine sau printre cele de lux, după buzunarul fiecăruia, încercați cu încredere ofertele de cazare pe care le oferim. Motorul nostru face căutări printre sutele de oferte în orice zonă doriți, apoi le prezintă cu poze, impresii și note de la vizitatori.

Booking.com [/item] [item icon="edit" title="Redactor articol, surse foto, video"]Redactor articol: Erdo Ana-Maria, verificat și publicat de Florin Stan (administrator blog), © Toate drepturile sunt rezervate autorilorSurse foto: www.turistderomania.ro. Restul sunt menționate în subsolul imaginilor. Surse video: Youtube - Art&Craft. Mulțumim realizatorilor acestor superbe fotografii și videoclipuriRespectăm drepturile de autor. Dacă doriți eliminarea acestora, vă rugăm să ne contactați aici sau citiți aici regulamentul pentru adăugarea linkului către autor. Vă mulțumim![/item] [/accordion] [youtube src="4k4qtsThrnQ"/ featured="1"]

Sinaia, una dintre cele mai frumoase atracții turistice din țara noastră, este o stațiune montană de relaxare, care prezintă vizitatorului pe lângă o bogată istorie şi un trecut cultural atrăgător, o adevărată minune a naturii.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!




[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget